logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Сертифікати треба видавати на 20-ий день після другої вакцинації – доктор медицини (ВІДЕО)

22-10-2021 18:0510386

Сертифікати треба видавати на 20-ий день після другої вакцинації – доктор медицини (ВІДЕО)

Доктор медичних наук, народний депутат І скликання Валерій Івасюк розповів,як потрібно діяти, щоб хоч трохи зменшити поширення пандемії коронавірусу.

 

Про це він сказав в ефірі 4 каналу.  

За словами Валерія Івасюка, цифри Міністерства охорони здоров’я про захворюваність на COVID-19 неправдиві.  

«На початку пандемії ВООЗ чітко встановила так званий помножувальний коефіцієнт,коли кількість невиявлених або натуральних інфікованих в 10 разів більша, ніж кількість госпіталізованих... А зараз ми на 4 місці в світі по смертності на 100 тис. осіб», – наголосив він. 

На думку доктора медицини, Президент України має взяти на себе всю відповідальність і очолити національний штаб по боротьбі з епідемією. Також потрібно відкрити великі мобільні шпиталі на 1,5 – 2 тис. людей і там сконцентрувати усі сили і засоби. Такі можливості є,переконаний він. 

На думку Валерія Івасюка, те, що зараз авральними темпами відбувається вакцинація, проблеми не вирішує, а епідемія розвиватиметься найшвидшими темпами 2-3 місяці. 

«Після першої вакцинації має пройти 21 день. Після другої вакцинації має пройти 22 дні,щоб виник напружений або достатній імунітет. Сертифікати треба видавати на 20 день після другої вакцинації. До цього часу люди так само розповсюджують вірус і можуть захворіти», – наголосив він. 

За словами Валерія Івасюка, ПЛР-тести в якості допуску до громадських закладів взагалі потрібно скасувати.  

«ПЛР-тест позитивним є лише на 7-8 день після інфікування, а до цього людина розповсюджує інфекцію», – відзначив він. 

Leopolis.news