logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Україна закликала ООН приєднатись до Кримської платформи – МЗС

24-10-2021 14:366227

Україна закликала ООН приєднатись до Кримської платформи – МЗС

Україна розраховує на більш активний підхід з боку керівництва ООН до питань протидії триваючій військовій агресії Росії.

 

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ з нагоди 76-ї річниці заснування ООН.

«З метою захисту норм та принципів міжнародного права 23 серпня 2021 року Україна спільно з 46 державами та міжнародними і регіональними організаціями створила Кримську платформу – новий міжнародний формат, спрямований на деокупацію Криму та протидію гібридній агресії з боку Росії. Розраховуємо на більш активний та конструктивний підхід з боку керівництва ООН до питань протидії триваючій військовій агресії РФ проти України. Враховуючи роль ООН у питаннях деокупації Криму, зокрема у контексті ухвалених Генеральною Асамблеєю ООН резолюцій щодо територіальної цілісності України, проблеми мілітаризації Криму та щодо захисту прав людини в Криму, Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи», – сказано у заяві.

У МЗС зазначають, що вкрай важливим завданням залишається втілити зусилля з реформування та удосконалення ООН, її зміцнення та адаптації до вимог сьогодення. У свою чергу, Україна і надалі готова всіляко сприяти успішності цієї важливої місії.

Як йдеться у заяві, організації системи ООН, зокрема Програма розвитку ООН (ПРООН), продовжують відігравати важливу роль в підтримці курсу соціально-економічних реформ в Україні, досягненні цілей сталого розвитку, забезпеченні захисту прав людини та верховенства права.

«Одним з найбільш успішних прикладів нашого співробітництва є подолання гуманітарних наслідків російської агресії. Готові до подальшої взаємодії у цій сфері для забезпечення потреб постраждалого цивільного населення вздовж лінії розмежування та на тимчасово окупованих територіях», - повідомляють в МЗС.

У міністерстві додають, що нагальним напрямом діяльності ООН в Україні є підтримка процесів відновлення та миробудівництва в Донецькій та Луганській областях задля мирної та безпечної реінтеграції тимчасово окупованих територій та їхніх мешканців, розбудови сталого миру та неповторення окупації.

Як повідомляли, сьогодні відзначають День Організації Об’єднаних Націй. Саме цього дня у 1945 році набув чинності Статут ООН, підписаний 26 червня 1945 року в Сан-Франциско. Серед 51 держави-засновниці ООН була й Україна.

Leopolis.news