Бутусов розповів про «темники» та тиск радника глави ОП на ЗМІ (ВIДЕО)

https://leopolis.news/post/51791/butusov-rozpoviv-pro-temnyky-ta-tysk-radnyka-glavy-op-na-zmi-video-

24/10/2021

 

Про це головний редактор Цензор.НЕТ розповів в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера».

За словами Бутусова, жоден великий телеканал, що належить якомусь із олігархів, не розповів, що однією з центральних фігур в офшорному розслідуванні Pandora Papers був президент Володимир Зеленський.

«У новинах цього немає.  Видання «Детектор медіа» провело офіційний моніторинг. Він є на всіх сайтах. Можна легко подивитись. І нічого, жодної загадки немає. Чи випадково це може бути? Чи можна такий збіг передбачити? Ні», – зазначив Бутусов.

Крім цього, кажучи про свободу слова, журналіст згадав епізод річної давнини, коли він повідомив про витік інформації з Офісу президента і зрив спецоперації щодо «вагнерівців». За словами журналіста, представники президента цілий рік називали неправдивою його інформацію.

«Давайте згадаємо, Офіс президента після моєї статті замість будь-яких розслідувань, замість оцінки дій будь-яких правоохоронних органів заявив відразу, це поширював пан Подоляк, який тут стоїть і розповідає про свободу слова, що це «Комсомольську правду» Бутусов переписує. Що це російські джерела, і жодної спецоперації не було. Нічого не було. І тут у студії у вас 18 вересня 2020 року голова Офісу президента Андрій Єрмак сказав, я дослівно цитую те, що він сказав тут у вас у студії, просто відверто ввів в оману українське суспільство. Він сказав: «Вся інформація, яку поширив Бутусов, – це вигадка з першого до останнього слова. Цей темник розганяв Офіс президента, всі його спікери, пан Подоляк цілий рік», – зазначив Бутусов.

Він наголосив, що через рік після цього, у вересні, голова слідчої комісії Верховної Ради Мар'яна Безугла («Слуга народу») на офіційній пресконференції визнала, що, по-перше, спецоперація була і що це «не вигадка з першого до останнього слова, а також, що спецоперацію проводило Головне управління розвідки Міністерства оборони України і що вона дійсно була провалена.

«Але подивіться, як висвітлюється цей скандал у наших засобах масової інформації, на основних телеканалах. За цілий рік, поки Безугла не почала виступати, давали таку позицію влади: нічого не було, все це - російська пропаганда. Поширювалася брехня. Це були «темники». Це очевидно, що були «темники». Централізоване поширення дезінформації. І у мене просте запитання для тих 32%, хто думає, що Зеленський є гарантом свободи слова. Скажіть, будь ласка, а чому ж пан Зеленський жодного разу не дав якесь детальне інтерв'ю за тими фактами, про які я розповів. Це ж питання національної безпеки. Дуже важливо. Чому?», – звернувся Бутусов.

Журналіст запропонував зробити інтерв'ю із Зеленським щодо «вагнергейту», що було б підтвердженням відданості Зеленського і його Офісу принципам свободи слова.

На це Михайло Подоляк відповів наступне: «Що стосується історії розкрученої, легендарної у виконанні, Юрію, вашій нехай? «Вагнергейт», так? Насправді і президент неодноразово вже про цю історію казав. І насправді ініціативно ця історія справді первинно, будь ласка, ви подивіться хронологію, з'явилася в російських виданнях, на білоруському телебаченні з'явилися перші репортажі про цю історію. І ми на них вже давали відповіді. Зокрема, якщо ви захочете додаткові відповіді отримати на це питання, так? І була створена ТСК із депутатами тощо. Хочете? Дайте, будь ласка, офіційний запит до нас. Ми відповімо ще раз на всі запитання, що стосуються цієї теми».

Leopolis.news