logo
29/03
28/03
2 ...

Нова платна дорога Львів-Броди-Рівне: завершують розробку техніко-економічного обґрунтування

26-10-2021 19:487166

Нова платна дорога Львів-Броди-Рівне: завершують розробку техніко-економічного обґрунтування
Фото: prm.ua

Міжнародна консалтингова компанія ILF Consulting Engineers працює над техніко-економічним обґрунтуванням будівництва нової дороги Краковець — Броди — Рівне. На сьогодні документ на завершальній стадії.

Про це йшлося сьогодні під час  робочої наради на пункті пропуску «Краковець – Корчова» щодо будівництва нової концесійної дороги, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Участь у нараді взяли директор департаменту дорожнього господарства ЛОДА Орест Шуліковський,  керівник служби автомобільних доріг Олег Береза, радник Прем'єр-Міністра України Тарас Сиротинський, представники компаній ILF  та «Автомагістраль - Південь».

«Якщо наразі дорога з Рівного до Краківця займає близько 4 годин, то нова може становити менше ніж 2,5 години. Протяжність нової дороги від Краковця до Львова становитиме майже 85 кілометрів. Цей інвестпроект є одним з пріоритетних для регіону і держави в цілому. Будівництво цієї дороги пришвидшить інтеграцію  транспортної системи України до загальної європейської. Після затвердження техніко-економічного обгрунтування буде відбуватися сам процес проектування нової концесійної дороги. Окрім цього домовилися провести розширену робочу нараду з представниками державної прикордонної служби щодо розбудови пункту пропуску Краковець в частині будівництва нової концесійної дороги і в частині будівництва  інфраструктурних об'єктів на території пункту пропуску», - прокоментував заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Також він наголосив, згідно із законодавством про концесію платна дорога повинна мати безоплатну альтернативу.

«Такою альтернативою  буде існуюча дорога Київ - Чоп та Львів - Краковець, яка і буде залишатися безоплатною для водіїв. Щодо самого інвестора, який буде будувати дорогу та вартості як будівництва, так і проїзду буде відомо після завершення ТЕО і аналізу будівництва додаткових об’єктів», - зазначив Юрій Бучко.

Нагадаємо, що ця дорога є частиною Стратегії розвитку області до 2027 року, яку  представив у межах робочої поїздки на Львівщину Президент України Володимир Зеленський. Це буде перша в Україні концесійна дорога.

Leopolis.news