logo
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Львові презентували культурну мапу міста

04-11-2021 16:568388

У Львові презентували культурну мапу міста

Відбулась презентація Культурної Мапи Львова — онлайн-мапи місцевих культурних інституцій та ініціатив.

 

Як пояснюють автори, це інформаційно-аналітичний інструмент, що об’єднує дані про бюджетні інституції культури різних рівнів підпорядкування (муніципальні, обласні, державні, відомчі), а також громадські організації й напівформальні об'єднання у сфері культури. База відображає актуальну картину не лише у Львові, а охоплює інституції/ініціативи недавно створеної Львівської міської територіальної громади. 

На зустрічі обговорили, як виглядала робота над мапою, як користуватися і чим корисний цей інструмент. 

Керівниця напрямку дослідження Інституту Стратегії Культури Мар'яна Куземська розповіла, з чого усе почалось: «Все починалося як задумка перезнайомити всіх діячів, дієвців культури. У нашому першому дослідженні, яке ми проводили в 2019 році, ми спробували порахувати цих дієвців культури, спробували виробити такий певний інструментарій, таку анкету, за питаннями якої можна збирати всю цю інформацію, і це дослідження у нас вийшло пілотне. Тоді ж ми побачили, що цим банально не дуже зручно користуватись, тому ми власне придумали, що наступний етап нашого дослідження ми повинні робити в більш  «юзер френдлі»  форматі. Власне, тому ми придумали мапу, тому що на мапі кожна інституція може побачити свій паспорт, так, як саме вона сама вона заповнила анкету, і це також буде зручно пересічному споживачу культурного продукту». 

Менеджерка проєкту Марта Більська пояснила, для кого ця мапа: «Крім самих дієвців культури і представників цієї галузі, крім простого споживача, «В який би гурток мені віддати дитину», ще є три важливі галузі. Перша - це  наші управління - комунальні і господарські. Дуже часто вони також потребують інформації, а хто взагалі в моєму мікрорайоні є, а взагалі,  як я маю планувати, стратегувати свою роботу. І депутати, щоб мали поняття, з ким вони працюють».

Керівниця дослідницької програми Мар’яна Куземська зазначила, що мапа ще не досконала і «вона буде відшліфовуватися і доповнюватися доти, доки у Львові народжуватимуться нові культурні інституції – великі і малі, комунальні і приватні». 

Leopolis.news