logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Євросоюз офіційно виключив Україну з «зеленого списку» країн для подорожей

09-11-2021 13:147241

Євросоюз офіційно виключив Україну з «зеленого списку» країн для подорожей
Фото: ілюстративне

Таким чином, державам-членам ЄС рекомендовано обмежити можливість для здійснення несуттєвих (туристичних) поїздок для мандрівників з України.

Відповідне рішення було опубліковано сьогодні на сайті Ради ЄС, пише УНІАН.

Європейський союз рішенням від 9 листопада 2021 року офіційно виключив Україну зі списку безпечних країн для подорожей.

Таким чином, державам-членам ЄС рекомендовано обмежити можливість для здійснення несуттєвих (туристичних) поїздок для мандрівників з України.

«На несуттєві поїздки до ЄС з країн або організацій поширюється тимчасове обмеження на поїздки. Це не виключає можливість для держав-членів скасувати тимчасове обмеження на несуттєві поїздки в ЄС для повністю вакцинованих мандрівників», – йдеться в документі.

Також з «зеленого» списку виключили Сінгапур.

Крім того, в ЄС і надалі діє дозвіл на в'їзд громадянам з таких держав, як Аргентина, Австралія, Бахрейн, Канада, Чилі, Колумбія, Йорданія, Кувейт, Намібія, Перу, Нова Зеландія, Катар, Руанда, Саудівська Аравія, Південна Корея, ОАЕ, Уругвай, а також Китай, але у тому разі, якщо китайська влада теж на принципах взаємності скасує обмеження для громадян країн-членів ЄС.

Список цих країн буде переглядатися кожні два тижні і, в разі необхідності, може оновлюватися.

Крім того, згідно з повідомленням, обмеження на подорожі можуть бути скасовані для спеціальних адміністративних регіонів Китаю – Гонконг і Макао.

Окремо сказано, що поступово можна скасовувати обмеження для Тайваню як для утворення, яке не визнане як держава принаймні одною країною-членом ЄС.

Резиденти Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикану мають вважатися резидентами Євросоюзу для відвідування ЄС.

Також ця рекомендація стосується асоційованих країн з Шенгеном: це Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія.

Зазначимо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що таке рішення ще не означатиме повного закриття кордонів ЄС для мандрівників з України.

«Після виключення України з «зеленого» списку ЄС тотального закриття кордонів Євросоюзу не буде. Це рекомендація, а фінальні рішення прийматиме кожна окрема країна ЄС. МЗС України активно працює з партнерами, щоб зберегти максимальну свободу подорожей для українців», – підкреслив глава МЗС.

Leopolis.news