logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
2 ...

Лукашенко, який спричинив міграційну кризу, поскаржився Путіну на «жорсткі дії Польщі»

09-11-2021 16:256758

Лукашенко, який спричинив міграційну кризу, поскаржився Путіну на «жорсткі дії Польщі»
Фото: ілюстративне

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко у телефонній розмові з президентом РФ Владіміром Путіним підкреслив «особливе занепокоєння» через стягнення на кордон регулярних військ Польщі у зв'язку з міграційною кризою.

 

Про це інформує білоруське держагентство БЕЛТА.

«Особливе місце у розмові зайняло обговорення ситуації на білорусько-польському кордоні, а також жорстких дій польської сторони щодо мирних людей. При цьому, як було наголошено, особливе занепокоєння викликають факти стягування на кордон регулярних військ Польщі.

Глави держав у деталях обговорили тривожні факти та тенденції, що відбуваються на білорусько-польських рубежах», – йдеться у повідомленні.

Пресслужба Кремля за підсумками розмови опублікувала лаконічне повідомлення, що «президенти обмінялися також думками щодо ситуації з біженцями на білорусько-польському та білорусько-литовському кордонах».

Як відомо, Польща вирішила закрити пункт пропуску «Кушниця» на кордоні з Білоруссю через те, що неподалік розташувалися сотні мігрантів.

Уранці 8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні безпрецедентно загострилася.

Раніше з'явились повідомлення про велику групу мігрантів, що рухається до кордону у супроводі білоруських силовиків. Вдень сталися перші спроби прориву через кордон.

Надвечір мігранти облаштували табір поруч з кордоном. У Польщі кажуть, що у безпосередній близькості до кордону може перебувати 2-3 тисячі людей. 

У Польщі мобілізували загони територіальної оборони.

Leopolis.news