logo
25/04
24/04
2 ...

На Приазов’ї пройшли змагання на найкращий протитанковий розрахунок ЗСУ

11-11-2021 14:586655

На Приазов’ї пройшли змагання на найкращий протитанковий розрахунок ЗСУ
Фото: МОУ

Протягом кількох днів на одному із загальновійськових полігонів на Приазов’ї тривали змагання на найкращий розрахунок протитанкових ракетних комплексів серед підрозділів, залучених до операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Особовий склад виконував вогневі завдання з ураження цілей умовного противника, здійснюючи пуски з таких протитанкових ракетних комплексів, як «Корсар», «Стугна», «Фагот», «Конкурс» та «Штурм», а також нормативи зі спеціальної й технічної підготовки.

За словами керівника стрільб на ділянці виконання практичних пусків з ПТРК полковника Романа Качура, це озброєння є точною зброєю, що дає можливість вражати ворога з першого пострілу, але набути майстерності у влучності можна тільки тоді, коли особовий склад відпрацьовує пуски з ПТРК.

«Поки людина не вразить ціль, не доведе ракету до цілі, вона не зрозуміє самого принципу здійснення пуску з ПТРК, тобто цей досвід можна набути лише під час практичного виконання стрільб», – зазначив полковник Роман Качур.

Протягом змагань судді оцінювали розрахунки за такими критеріями, як правильність і час виконання нормативів, а також влучність ведення вогню. Завтра, після підрахунку балів, відбудеться нагородження переможців.

Leopolis.news