logo
17/04
15/04
14/04
13/04
12/04
11/04
2 ...

Міграційна криза: Туреччина не прийматиме рейси в Білорусь для громадян Іраку, Сирії та Ємену

12-11-2021 12:227058

Міграційна криза: Туреччина не прийматиме рейси в Білорусь для громадян Іраку, Сирії та Ємену

Туреччина офіційно стала на бік Європейського союзу в міграційній кризі на кордоні з Білоруссю.

 

 

 

У зв'язку із цим не тільки національна авіакомпанія Turkish Airlines, але й білоруська «Белавіа» перестануть возити громадян Іраку, Сирії та Ємену з Туреччини до Мінська. Про це сказано у заяві МЗС Туреччини.

«Повністю підтримуємо наших союзників як країна, яка розуміє проблеми, з якими стикаються Польща, Литва та Латвія. З жалем наголошуємо, що не вживаються необхідних заходів щодо незаконного проїзду через білоруську територію громадян третіх країн на територію наших союзників – Польщі, Литви та Латвії, а також той факт, що вони (біженці) перебувають у тяжких умовах у прикордонних районах», – сказали у турецькому МЗС.

Турецький уряд наголосив, що не причетний до загострення міграційної кризи біля кордонів ЄС та не бажає бути частиною цієї проблеми.

«Сподіваємося, що відповідні сторони вирішують проблему помірковано, і наголошуємо, що ми, як Туреччина, готові надати всіляку підтримку для подолання проблеми», – зазначено у заяві.

За словами представника канцелярії президента Польщі Якуба Кумоха, Turkish Airlines пообіцяла, що не допускатиме на рейси до Мінська громадян Іраку, Сирії та Ємену за винятком власників дипломатичних паспортів.

Про таке ж рішення повідомила й «Белавіа» на своєму сайті.  

Як повідомляли, 8 листопада білоруські силовики привезли до литовського кордону на військових машинах близько 500 нелегалів та провели їхній інструктаж. Нелегальні мігранти розбили табір на білоруській стороні біля литовського кордону.

Загалом міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею, Латвією триває із серпня. Три країни звинувачують Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску в рамках ворожих гібридних дій проти них як країн ЄС.

Leopolis.news