logo
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Лукашенко мігрантами відволікає від дій РФ на кордоні з Україною – Блінкен

15-11-2021 15:035822

Лукашенко мігрантами відволікає від дій РФ на кордоні з Україною – Блінкен
Фото: pravda.com.ua

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що дії режиму Олександра Лукашенка, спрямовані на створення міграційної кризи на кордоні Білорусі та Польщі, мають на меті відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною.

 

Про це він сказав у телефонній розмові з польським міністром закордонних справ Збігневом Рау, інформує dw.com.

«Дії режиму Лукашенка загрожують безпеці, сіють розкол і мають на меті відволікти увагу від дій Росії на кордоні з Україною», – йдеться у повідомленні Державного департаменту за підсумками розмови 14 листопада.

Блінкен також подякував Польщі за її рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

«США, Польща та їхні союзники і партнери єдині у тому, що Москва має заплатити високу ціну за її військову агресію та зловмисну діяльність в регіоні», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Блінкен також обговорив військову активність Росії в Україні та поблизу неї у телефонній розмові з міністром закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном. Сторони наголосили на незмінній відданості суверенітету та територіальній цілісності України.

За переміщенням російських військ ближче до кордону з Україною також уважно слідкують в Організації Північноатлантичного договору, заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг в ефірі телеканалу HBO. За його словами, у НАТО готові реагувати на будь-який розвиток подій.

Leopolis.news