logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Бригаду швидкого реагування Нацгвардії відправили на західний кордон (ФОТО)

17-11-2021 15:106612

Бригаду швидкого реагування Нацгвардії відправили на західний кордон (ФОТО)
Фото: facebook.com/RapidReactionBrigade

Підрозділи швидкого реагування Національної гвардії вирушили на західний кордон.

Про це повідомила пресслужба Бригади швидкого реагування Нацгвардії.

«Наші підрозділи вирушили на захід, щоб захистити рубежі нашої держави. На цю хвилину ситуація контрольована, працюємо разом із прикордонниками і зробимо все, щоб українські кордони залишалися недоторканими», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявляв про намір подвоїти кількість прикордонників на державному кордоні через загрозу потрапляння в країну нелегальних мігрантів з Білорусі. Він наголосив, що «відповідь та реакція українських правоохоронців та гвардійців буде досить жорсткою, чіткою, коректною в рамках закону, який регламентує захист державного кордону».

За словами міністра, у кількох прикордонних областях, які межують із Білоруссю, може бути оголошений надзвичайний стан. Було визначено 10 ділянок, де мігранти можуть підійти до українського кордону.

Нагадаємо, що з літа 2021 року Білорусь стала транзитним маршрутом для мігрантів з Іраку, Сирії та Ємену, які хочуть потрапити в Європейський Союз. Білоруський режим почав цілеспрямовано організовувати перевезення мігрантів, обравши ціллю спочатку Литву, а потім – Латвію та Польщу.

Ситуація загострилась на початку листопада, коли на польському кордоні у нейтральній смузі застрягли до 5 тисяч мігрантів. Білоруські силовики організовано приводять мігрантів до польських КПП. 

16 листопада мігранти на кордоні з Польщею атакували польський КПП. У сутичках з мігрантами травмувалися девʼятеро польських правоохоронців. 

Leopolis.news