Бригаду швидкого реагування Нацгвардії відправили на західний кордон (ФОТО)

https://leopolis.news/post/53284/brygadu-shvydkogo-reaguvannya-nacgvardi-vidpravyly-na-zahidnyy-kordon-foto

17/11/2021

Про це повідомила пресслужба Бригади швидкого реагування Нацгвардії.

«Наші підрозділи вирушили на захід, щоб захистити рубежі нашої держави. На цю хвилину ситуація контрольована, працюємо разом із прикордонниками і зробимо все, щоб українські кордони залишалися недоторканими», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявляв про намір подвоїти кількість прикордонників на державному кордоні через загрозу потрапляння в країну нелегальних мігрантів з Білорусі. Він наголосив, що «відповідь та реакція українських правоохоронців та гвардійців буде досить жорсткою, чіткою, коректною в рамках закону, який регламентує захист державного кордону».

За словами міністра, у кількох прикордонних областях, які межують із Білоруссю, може бути оголошений надзвичайний стан. Було визначено 10 ділянок, де мігранти можуть підійти до українського кордону.

Нагадаємо, що з літа 2021 року Білорусь стала транзитним маршрутом для мігрантів з Іраку, Сирії та Ємену, які хочуть потрапити в Європейський Союз. Білоруський режим почав цілеспрямовано організовувати перевезення мігрантів, обравши ціллю спочатку Литву, а потім – Латвію та Польщу.

Ситуація загострилась на початку листопада, коли на польському кордоні у нейтральній смузі застрягли до 5 тисяч мігрантів. Білоруські силовики організовано приводять мігрантів до польських КПП. 

16 листопада мігранти на кордоні з Польщею атакували польський КПП. У сутичках з мігрантами травмувалися девʼятеро польських правоохоронців. 

Leopolis.news