logo
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

На допомогу мігрантам у Білорусі виділили 700 тис. євро – Єврокомісія

17-11-2021 18:376636

На допомогу мігрантам у Білорусі виділили 700 тис. євро – Єврокомісія

Європейський союз виділив 700 тисяч євро на гуманітарну допомогу мігрантам, які знаходяться на кордоні Польщі та Білорусі, з яких 200 тисяч євро направлять білоруському Червоному Хресту.

 

Про це інформує УНН із посиланням на сайт Єврокомісії.

Як повідомляється, Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця отримають 200 тисяч євро, які зможуть передати ці кошти білоруському Червоному Хресту. Виділені гроші підуть на надання необхідної гуманітарної допомоги, включаючи продукти харчування, гігієнічні набори, ковдри та аптечки першої допомоги.

Додатково ЄС виділив ще 500 тисяч євро на гуманітарне фінансування. Як повідомляє Єврокомісія, на даний момент обговорюється використання цих коштів з гуманітарними партнерськими організаціями.

«Євросоюз підтримує своїх гуманітарних партнерів, щоб полегшити страждання людей, які застрягли на кордоні і в інших частинах Білорусі. Я закликаю до постійного доступу гуманітарних організацій з обох сторін, щоб дістатися до цієї великої групи біженців і мігрантів і надати їм термінову допомогу», – каже єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчич.

 

Нагадаємо, що з літа 2021 року Білорусь стала транзитним маршрутом для мігрантів з Іраку, Сирії та Ємену, які хочуть потрапити в Європейський Союз. Білоруський режим почав цілеспрямовано організовувати перевезення мігрантів, обравши ціллю спочатку Литву, а потім – Латвію та Польщу.

Ситуація загострилась на початку листопада, коли на польському кордоні у нейтральній смузі застрягли до 5 тисяч мігрантів. Білоруські силовики організовано приводять мігрантів до польських КПП. 

16 листопада мігранти на кордоні з Польщею атакували польський КПП. У сутичках з мігрантами травмувалися девʼятеро польських правоохоронців.

17 листопада підрозділи швидкого реагування Національної гвардії вирушили на західний кордон.

Leopolis.news