logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Олександр Петраков офіційно очолив збірну України

18-11-2021 09:256447

Олександр Петраков офіційно очолив збірну України
Фото: УАФ

Виконком Української асоціації футболу, засідання якого пройшло сьогодні в столичному Будинку футболу, затвердив Олександра Петракова головним тренером національної збірної України.

Про це повідомляє пресслужба УАФ.

«На засіданні присутній Олександр Васильович Петраков, якому ми з вами в ніч із 16-го на 17 серпня довірили прийняти збірну в дуже важкий період кваліфікації — коли в активі в неї було три очки після трьох матчів.

А рівно за три місяці ми можемо підбити перші підсумки його роботи — збірна виборола право на виступ у плей-офф відбору чемпіонату світу-2022.

За цей час команда не програла жодного матчу, звела до нічиєї поєдинок проти чинного чемпіона світу, збірної Франції, та виборола дві ключові виїзні перемоги над прямими конкурентами — збірними Фінляндії та Боснії і Герцеговини.

До речі, принагідно хочу подякувати нашим колегам із Федерації футболу Франції за дотримання принципів Respect та Fair Play у вчорашньому матчі проти збірної Фінляндії.

Повертаючись до теми нашої національної команди та її тренерського штабу, я абсолютно переконаний, що Олександр Васильович Петраков своєю роботою та результатами повністю заслужив зміну формального статусу на чолі збірної.

У зв’язку із цим, враховуючи рішення Комітету національних збірних команд УАФ, я вношу пропозицію щодо призначення Петракова Олександра Васильовича головним тренером національної збірної команди України з футболу на строк до 30 грудня 2022 року (тобто до завершення чемпіонату світу в Катарі) з можливістю пролонгації за згодою сторін до 30 липня 2024 року (тобто на цикл відбору та фінальної частини Євро-2024)», — звернувся до членів Виконкому УАФ президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Члени Виконкому УАФ підтримали цю пропозицію одноголосно.

Leopolis.news