У Грузії стартували навчання «Кленова арка – 2021» за участю українських військових

https://leopolis.news/post/53345/u-gruzi-startuvaly-navchannya-klenova-arka--2021-za-uchastyu-ukranskyh-viyskovyh

18/11/2021

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Так, під час відкриття багатонаціонального навчання відбулася урочиста церемонія шикування підрозділів та підняття прапорів.

У військовому навчанні беруть участь військовослужбовці Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, багатонаціональної бригади  ЛитПолУкрбриг, військові Збройних Сил Грузії та Канади.

Бригадний генерал Сил оборони Грузії Іраклій Чітхінадзе, відкриваючи навчання, подякував Уряду Канади за допомогу в організації та привітав українських і канадських партнерів. Присутні вшанували пам’ять військових, які загинули під час виконання бойових завдань, хвилиною мовчання.

Представник Збройних Сил Канади майор Шон Кларк зазначив, що у непростий час пандемії та нових викликів, пов’язаних із кризою з мігрантами зі Сходу, такий захід як багатонаціональні навчання «Кленова арка – 2021» є досить актуальним, оскільки тут військові різних країн навчаються діяти спільно у критичній ситуації, а також під час проведення миротворчих операцій.

Нагадаємо, що КШН «Кленова Арка» проводяться з 1999 року за сприяння Уряду Канади. Щороку Україна, Польща, Литва, Грузія по черзі проводять їх на своїй території. Цьогоріч багатонаціональне навчання приймає Грузія.

Leopolis.news