З 2022 року в українському війську діятимуть нові вимоги до фізпідготовки

https://leopolis.news/post/53355/z-2022-roku-v-ukranskomu-viysku-diyatymut-novi-vymogy-do-fizpidgotovky

18/11/2021

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.  

Про основні особливості нового порядку перевірки фізичної підготовленості нашому кореспонденту розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України, кандидат наук з фізичного виховання і спорту полковник Григорій Сухорада: 

«У новій Інструкції ми унормували порядок перевірки фізичної підготовленості — всі військовослужбовці перевірятимуться з 2022 року щокварталу. До цього перевірки відбувались і раз на місяць, і двічі на рік, по-різному було. Тепер буде перевірятись загальна фізична підготовленість за допомогою тесту, який для чоловіків включатиме підтягування на перекладині, біг на 100 метрів і біг на 3 кілометри – для вікових груп до 40 років. Для чоловіків вікових груп 40-49 років буде біг на 2 кілометри, дві силові вправи (підтягування, згинання та розгинання тулуба; для вікової групи 45-49 років підтягування може бути замінене на згинання та розгинання рук в упорі лежачи. — Ред.), але біг на 100 метрів уже не перевірятиметься. І для вікових груп понад 50 років буде біг на 1 кілометр і дві силові вправи — підтягування або згинання та розгинання рук в упорі лежачи, згинання та розгинання тулуба». 

За його словами, для жінок віком до 30 років передбачено так само біг на 3 кілометри, дві силові вправи — згинання та розгинання рук в упорі лежачи, згинання та розгинання тулуба. Для жінок 30-39 років — ті ж самі дві силові вправи та біг на 2 кілометри. І для тих, кому більше ніж 40 років, — ідентичні силові вправи та біг уже на 1 кілометр. 

«Також у нову Інструкцію введено перевірку фізичної готовності до бойової діяльності. Вона перевірятиметься двічі на рік — у спеціальних та основних військах. Для цього розроблені тести фізичної готовності, які передбачають спеціальні вправи, і вони, звісно, відрізняються від тестів загальної фізичної підготовленості», – додав офіцер. 

Leopolis.news