logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Міграційна криза: на польсько-білоруському кордоні померла 1-річна дитина

18-11-2021 17:356202

Міграційна криза: на польсько-білоруському кордоні померла 1-річна дитина
Фото: nv.ua

У лісі поблизу польсько-білоруського кордону у молодої сім’ї мігрантів, яких знайшли польські волонтери, померла річна дитина.

Про це розповіли рятівники з Польського центру міжнародної допомоги, які виявили мігрантів у лісі, повідомляє Укрінформ з посиланням на RMF24.pl

Як зазначається, вночі волонтери надавали допомогу трьом мігрантам, які кочували у лісі поблизу кордону вже півтора місяця, їх фізичний стан був поганий. Серед них був молодий чоловік та подружжя. Один з чоловіків був зневоднений і мав сильні болі живота. У подружжя із Сирії були рани на руках і ногах. За словами жінки, річна дитина подружжя раніше померла у лісі. Мати померлої дитини підкреслювала, що вони не були готовими до таких випробувань на кордоні. Усіх трьох мігрантів було перевезено до польських лікарень.

З кінця вересня у Підляському воєводстві Польщі у прикордонній зоні виявлено тіла шістьох померлих мігрантів з Близького Сходу. Причиною смерті більшості з них є переохолодження.

Справою смерті мігрантів займається Окружна прокуратура міста Сувалки.

Як відомо, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Від початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

Зараз на білорусько-польському кордоні перебуває 2-3 тисячі мігрантів, які керуються спецслужбами Білорусі.

Leopolis.news