logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

У Львівській лікарні швидкої допомоги відкрили нове відділення дитячої кардіохірургії

19-11-2021 15:366878

У Львівській лікарні швидкої допомоги відкрили нове відділення дитячої кардіохірургії

 У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука, відкрили сучасне відділення дитячої кардіохірургії. Це блок на 11 палат, 6 з яких вже облаштовані коштом благодійників. Також сьогодні тут завершили оперувати американські лікарі із Novick Cardiac Alliance: допомогу отримали 25 діток із важкими вадами серця.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

  Блок дитячої кардіохірургії у лікарні швидкої допомоги розташований на 7-му поверсі навпроти відділення кардіохірургії та трансплантології. Новий блок матиме 11 палат. Ремонт розпочався два місяці тому. Вже готові коридор та 6 палат.

«Раніше в нашій лікарні не оперували дітей, але після відкриття дорослої кардіохірургії, до нас почали звертатись маленькі пацієнти. Тому виникло питання створення відповідного відділення. Нам допомогли благодійники, і ми відкрили вже 6 перших палат, ще пів крила перебуває в ремонті. Всі палати будуть повністю укомплектовані моніторами, перфузорами, апаратами ШВЛ. Робимо все можливе, щоб наші маленькі пацієнти були в безпеці, адже дитяча кардіохірургія – це одна з найтяжчих галузей в медицині.

Останні 14 днів наша команда кардіохірургів разом з фахівцями Novick Cardiac Alliance (США) оперували дітей з цілою України. Було прооперовано 25 дітей, більше 50 обстежено. Навіть було надано допомогу дітям, яким відмовили в оперуванні в інших містах країни чи за кордоном. Це було найкраще навчання для наших лікарів, адже тут, на їхньому робочому місці, їхніми руками здійснювались оперативні втручання та лікування маленьких пацієнтів. Ми оперували дітей віком від 3 місяців. Це був прекрасний досвід, тому ми вже домовляємось про наступні візити фахівців із США», – розповів Олег Самчук, генеральний директор лікарні швидкої медичної допомоги.

Зокрема, американські лікарі оперували у відділенні кардіохірургії та трансплантології, яке віднедавна функціонує в лікарні. Тепер же маленьких пацієнтів  із вадами серця оперуватимуть в новому блоці дитячої кардіохірургії.

Наразі це 6 зручних стилізованих палат – одна із них у морському стилі, на стіні іншої зображений Еверест. Ремонт палат та коридору відбувся коштом благодійників – це підприємці, які захотіли потурбуватися про комфорт маленьких пацієнтів. Зокрема, серед спонсорів: Роман Городечний та компанія ТзОВ «Регно Італія УА»; Логістичний центр PORT Lviv; підприємець Ігор Яськевич; фінансова інвестиційна група компаній «СПАРРОУ КЕПІТАЛ»; підприємці Ігор Дулин та Назар Коваль; Роман Іконяк та компанія Floorbest.

«Сьогодні, коли в нашому місті і країні досі є активна стадія поширення коронавірусу і всього за 100 метрів звідси медики борються за життя пацієнтів із Covid-19, інше крило лікарні медичної допомоги наповнюється життям і надією на одужання дітей із вадами серця. Ті умови, які тут сьогодні створили, – це дуже велика праця. Хочу подякувати тим благодійникам, які зробили цю неймовірну справу. Ці сучасні палати із зображеннями Евересту чи моря будуть надихати дітей швидше одужувати.

Окрім того, дуже хочу подякувати лікарям, які сьогодні роблять все можливе, щоб рятувати життя маленьких пацієнтів», – сказав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Нагадаємо, упродовж двох тижнів провідні хірурги зі США спільно із кардіохірургами лікарні швидкої медичної допомоги оперували діток із важкими вродженими вадами серця зі всієї України. А вже за кілька місяців іноземні колеги знову повернуться до Львова з новою благочинною місією. Тому тих, хто ще має необхідність у такій консультації чи операції, просять звертатися в лікарню. Телефони для звернень за консультаціями та операціями: 0660180919; 0671180919.

Зазначимо, клінічна лікарня швидкої медичної допомоги – єдиний центр у Західній Україні, що надає кардіохірургічну допомогу малюкам від народження.

 

Leopolis.news