ЄС внесе в чорний список турфірми, які допомагають нелегальним мігрантам

https://leopolis.news/post/53642/es-vnese-v-chornyy-spysok-turfirmy-yaki-dopomagayut-nelegalnym-migrantam-

23/11/2021

 

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на «Bloomberg».

За даними видання, Європейська комісія оголосить про нові заходи вже у вівторок.

Новий механізм, спрямований на покарання тих, хто сприяє незаконному ввезенню мігрантів до ЄС, є останньою відповіддю на кризу на кордоні з Білоруссю.

Цей крок було зроблено через два дні після того, як прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький попередив, що Європа стикається із «синхронізованою» загрозою безпеці через прикордонну кризу.

Згідно з документами, ЄС вважає, що нещодавні події не могли статися без участі деяких транспортних операторів, свідомо чи несвідомо.

Згідно з висунутою пропозицією, всі транспортні оператори - наземні, повітряні, внутрішні водні та морські - які, як вважається, беруть участь у контрабанді чи торгівлі людьми в ЄС або сприяють їм, можуть зіткнутися з призупиненням дії ліцензій, обмеженнями на операції в Європі та заморожуванням транзиту через ЄС.

У документах йдеться про те, що будь-які заходи, що накладаються на операторів, будуть пропорційні особливостям кожного випадку і їх термін не повинен перевищувати року, після чого вони будуть переглянуті та, можливо, відновлені. 

Leopolis.news