Зеленський призначив «опоблоківця» і сина Ігоря Шурми заступником керівника Офісу президента

https://leopolis.news/post/53651/zelenskyy-pryznachyv-opoblokivcya-i-syna-igorya-shurmy-zastupnykom-kerivnyka-ofisu-prezydenta-

23/11/2021

 

На цій посаді розповів відповідатиме за економічний блок діяльності Офісу Президента, інформує Офіс президента.

«Серед пріоритетних завдань – підготовка програм стимулювання економічного розвитку та підвищення енергоефективності», – розповів розповів.

Ростислав Шурма народився 1983 року у Львові. Закінчив Національний університет «Києво-Могилянська академія» («економіка та підприємництво») та Київський економічний університет ім. Гетьмана («економічна теорія»).

Протягом 15 років працював у промисловості. У 2012-2019 рр. обіймав посаду генерального директора заводу «Запоріжсталь». Є членом наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром».

П’ять років очолював Запорізьку регіональну організацію партії «Опозиційний блок».

Був кандидатом у народні депутати від «Опозиційного блоку» на парламентських виборах 2019 року, № 6 у списку.

Він також є сином скандально відомого у Львові Ігоря Шурми, який до Помаранчевої революції був секретарем Львівського обкому СДПУ(о). Саму ж партію тоді очолював Віктор Медведчук. У 2004 році активно підтримував Віктора Януковича на виборах.

Ігор Шурма не визнавав ДНР та ЛНР терористичними організаціями, пояснюючи це тим, що «у кожному середовищі є погані люди». У Верховній раді не голосував за визнання Росії країною-агресором. Показово відмовлявся встати у Верховній раді, щоб вшанувати хвилиною мовчання жертв Голодоморів.

Leopolis.news