Скандал з ювілеєм Єрмака: в Офісі запевняють, що гучного святкування не було

https://leopolis.news/post/53765/skandal-z-yuvileem-ermaka-v-ofisi-zapevnyayut-shcho-guchnogo-svyatkuvannya-ne-bulo

25/11/2021

 

Про це йдеться у розслідуванні «Української правди», оприлюдненому учора ввечері.

Як стверджують журналісти із посиланням на джерела, Зеленський та Єрмак у п'ятницю вдень залишили Банкову ще до закінчення робочого дня і полетіли у Карпати до державної резиденції президента України Синьогора, де у неділю Андрій Єрмак мав відсвяткувати ювілей – 50 років.

За допомогою онлайн-радару вдалося встановити, що у п'ятницю вранці 19 листопада з Києва до Івано-Франківська прилетів чартер, який має стосунок до групи «Приват» Ігоря Коломойського. Борт майже одразу повернувся до Києва. Чи був президент Зеленський або керівник його офісу Єрмак на борту поки не вдалося ані підтвердити, ані спростувати.

Згодом журналісти зpнайшли докази, що 21 листопада, у день народження Єрмака та в день Гідності та Свободи близько 10 ранку Зеленський і Єрмак, які були на Івано-Франківщині, з'являються на Інститутській у Києві, о 12 президент нагороджує воїнів, а вже о першій гвинтокрил ДСНС злітає з бази рятувальників у Козині і за дві години здійснює посадку в Івано-Франківську. 

За джерелами «Української правди», серед гостей на святі були заступник керівника Офісу Олег Татаров та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. 

«Гелікоптер ДСНС здійснив посадку в аеропорту Бориспіль майже о четвертій годині дня. Таким чином президент і керівник його офісу могли дістатися на роботу на Банкову близько п'ятої години вечора. А це означає що Зеленський під час такої гострої внутрішньої і зовнішньої ситуації літав у гори на дачу на чотири дні», – йдеться у розслідуванні УП. 

Попри те, що розслідування оприлюднили ввечері, Єрмак ще до півночі у соцмережах встиг відреагувати та заперечив окремі факти.

«Як я вже говорив, не люблю свій день народження, і гучно святкував цей день лише одного разу в житті. То було моє 35-річчя. Цьогорічний ювілей я ніяк особливо не відзначав, лишень в понеділок заїхав до батьків. Вигріб від мами, що рідко у них буваю і що виглядаю втомленим. 

У вівторок виділив одну годину, щоб прийняти привітання від колег в Офісі Президента.

Сподіваюся наступного разу все ж отримати запит завчасно. 

Або й навіть поспілкуватись з журналістом наживо, і мати можливість розказати свою версію.

Я завжди поважав Українську правду за якісні матеріали та неухильне дотримання журналістських стандартів».

При цьому Єрмак не уточнив, де саме святкував свій день народження 21 листопада. Крім того, він приховав, чи відвідував державну резиденцію спільно з президентом.

Єрмак повторив тези, викладені в офіційній реакції Офісу президента. Зокрема? про те, що президент подорожував до державної резиденції ввечері в п’ятницю. А також те, що гвинтокрили ДСНС не перевозили сторонніх осіб.

Також керівник офісу Зеленського повторив тезу, що в державній резиденції готують спеціальний форум до Дня працівників дипломатичної служби України в грудні. У рамках підготовки форуму, буцімто, президент спільно з працівниками офісу відвідували резиденцію.

Зазначимо, що Єрмак раніше уже спростовував зрив спецоперації щодо затримання «вагнерівців» і взагалі казав, що такої спецоперації не було, однак це виявилось неправдою.

Leopolis.news