logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

У Франковому виші відбувся І етап конкурсу з української мови імені Петра Яцика

25-11-2021 16:046990

У Франковому виші відбувся І етап конкурсу з української мови імені Петра Яцика
Фото: lnu.edu.ua

Вже традиційно з нагоди відзначення Дня української писемності студенти Львівського національного університету імені Івана Франка беруть участь у Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.

Цьогоріч перший, університетський, етап конкурсу було проведено у два тури на платформі Google Classroom: 10 і 15 листопада. Організатором конкурсу на базі Університету стала кафедра українського прикладного мовознавства філологічного факультету, інформує пресцентр університету.

Нагадаємо, що Петро Яцик був канадським підприємцем українського походження, меценатом і філантропом, особливо відомим своїм вагомим внеском у фінансування українознавства на Заході та в Україні. Він був спонсором Міжнародного конкурсу знавців української мови, і за рішенням Ліги українських меценатів конкурсу було надано ім’я Петра Яцика. Інтелектуальне змагання має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. Щорічно учасниками конкурсу стають школярі, студенти і курсанти з понад 20 країн світу.

Цьогоріч стартував уже двадцять другий конкурс імені Петра Яцика, під час якого студенти усіх факультетів та коледжу Університету мали можливість перевірити свої знання з української мови, виконавши завдання з фонетики, лексикології, морфології, синтаксису, завдання на знання норм правопису тощо. Перевіривши роботи студентів, журі визначило переможців серед студентів коледжу та серед студентів факультетів Львівського університету.

Переможцями серед студентів факультетів стали:

    І місце – Вікторія Петришак (3 курс філологічного факультету);
    ІІ місце – Світлана Бублик (2 курс біологічного факультету);
    ІІІ місце – Софія Романів (2 курс факультету журналістики).

Переможцями серед студентів Педагогічного фахового коледжу стали:

    І місце – Вікторія Марків (1 курс);
    ІІ місце – Анна Мошовська (2 курс);
    ІІІ місце – Вікторія Твердохліб (1 курс).

Leopolis.news