logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
2 ...

Засновник Bellingcat каже, що йому соромно за пресконференцію Зеленського

26-11-2021 13:566922

Засновник Bellingcat каже, що йому соромно за пресконференцію Зеленського
Фото: Укрінформ

Засновник платформи Bellingcat Еліот Хіггінс каже, що йому соромно за прес-конференцію Президента України Володимира Зеленського, на якій той коментував спецоперацію із затримання «вагнерівців».

 

«Мені соромно за цю прес-конференцію», – написав Хіггінс у Твітер, коментуючи сьогоднішні заяви Зеленського під час пресмарафону.

Зокрема, засновник Bellingcat таким чином прокоментував повідомлення розслідувача платформи Хрісто Грозєва, який цитував сьогоднішню заяву Президента.

Під час пресмарафону Зеленський сказав таке щодо «вагнергейту»: «Мені соромно за цей епізод у житті розвідки, видатних розвідників України. Мені соромно, і я кажу що ми були слабкими в цій операції».

Він прямо назвав колишнього керівника ГУР МО Бурбу «авантюристом», який нібито збирався втягнути Україну в змову про походження коронавірусу.

За день до того, 17 листопада 2021 року, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat опублікувала звіт про причини зриву спецоперації із затримання у Білорусі російських найманців із ПВК «Вагнера».

Leopolis.news