logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Будь-яке застосування сили проти України дорого коштуватиме Росії – Столтенберг

26-11-2021 20:216139

Будь-яке застосування сили проти України дорого коштуватиме Росії – Столтенберг
Фото: УП

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що застосування сили проти України матиме наслідки для Росії.

 

Про це він сказав під час прес-конференції в п'ятницю, передає УНН.

«Я не можу розповісти вам подробиці про дані нашої розвідки, але можу сказати, що ми бачимо незвичну концентрацію російських сил. Ви повинні розуміти це в ширшому контексті, це нарощування військової міці країною, яка раніше вторгалася в Україну», – заявив Столтенберг.

За його словами, НАТО дуже уважно стежиить за цим: «Ми збираємо інформацію, ми обмінюємося інформацією, і ми також посилаємо дуже чіткий сигнал Росії, що їм необхідно деескалувати, знизити напруженість, бути прозорими, а також що будь-яке застосування сили проти України матиме наслідки, будуть дорого обходитися Росії».

Столтенберг уточнив, що на сьогодні у НАТО «немає впевненості в намірах Росії», але Альянс бачить»послужний список того, що Росія робила проти України раніше і продовжує робити».

«Коли ви також бачите риторику з боку Росії і дезінформацію, тоді, звичайно ж, все це разом дає дуже вагомі причини для серйозного занепокоєння, і тому нам потрібно стежити, нам потрібно уважно стежити за тим, що вони роблять, і продовжувати закликати Росію до деескалації і скорочення напруженості», – додав він.

Leopolis.news