logo
29/03
28/03
2 ...

Відсьогодні на порталі «Дія» можна переоформити пенсію

29-11-2021 14:146466

Відсьогодні на порталі «Дія» можна переоформити пенсію
Фото: UkrMedia

На Online Summit, який відбудеться сьогодні, буде представлено послугу призначення та перерахунку пенсії онлайн на порталі «Дія», а також низку інших соціальних послуг.

Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» заявив Віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає пресслужба відомства.

«Більше як мільйон українців щороку оформлюють призначення чи перерахунок пенсії. Для того, щоб оформити виплату від держави, бабусям та дідусям треба було ходити по держорганах, стояти в чергах, що особливо наражало їхнє здоров’я на небезпеку під час пандемії. Тепер вони зможуть зробити це, не виходячи з дому, на порталі «Дія». Потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи та надіслати заявку — і все», — зазначив Федоров. 

За словами Федорова, послуга максимально спрощена. Сама заява зроблена у формі анкети, де треба відповідати «так» чи «ні». Уся інформація, що наявна в реєстрах, підтягнеться автоматично. Документи, яких у реєстрах немає, можна зазнімкувати та завантажити до заяви, щоб уникнути необхідності щоразу відвідувати держустанову.

Також цього тижня запускається масштабне бета-тестування місця зміни реєстрації — найпопулярнішої послуги серед українців. 

«Головна проблема полягала в тому, що між реєстрами громад не було зв’язку. Ми це виправили. Тепер усю необхідну інформацію можна знайти та перевірити в декілька кліків. А хлопцям більше не потрібно буде відвідувати військкомати. Згодом зміна місця реєстрації стане автоматичною. Це як було з ФОП. Спочатку ми запустили послугу, де заяву перевіряв реєстратор. Тепер це відбувається без участі чиновника. Відсутність людського фактора — єдиний шлях, щоб запускати послуги, які працюють», — підкреслив Віцепрем’єр-міністр.

Leopolis.news