logo
28/03
27/03
2 ...

У Міжнародний день «Міста за життя» у Львові підсвітили каплицю Кампіанів (ФОТО)

30-11-2021 21:355936

У Міжнародний день «Міста за життя» у Львові підсвітили каплицю Кампіанів (ФОТО)
Фото: Роман Балук

З 2010 року Львів став першим містом в Україні, яке приєдналося до щорічної акції «Міста за життя — міста проти смертної кари». Вже 12 років поспіль 30 листопада відбувається підсвічування певної архітектурної пам'ятки у червоний колір.

Раніше це була Каплиця Боїмів, проте, у зв’язку із реставраційними роботами, цьогоріч підсвітили каплицю Кампіанів (пл. Катердральна,1). Це символізує пам’ять про мільйони жертв нелюдських ідеологій. Акцію організувала спільнота святого Егідія, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Одним із важливих напрямів роботи Асоціації «Спільнота Святого Егідія» є боротьба за відміну смертної кари в усьому світі. У XXI столітті смертна кара залишається жахливим пережитком минулого, що дозволяє санкціоноване вбивство з боку держави і порушення прав людини. Діяльність Спільноти реалізується в кількох напрямах:

  • асоціація веде боротьбу за відміну смертних вироків для засуджених. Завдяки цій діяльності були скасовані смертні вироки для людей, засуджених в Америці, Азії та Африці;
  • спільнота ініціювала проведення Міжнародного дня боротьби проти смертної кари, що відзначається щороку 30 листопада.

Важливою акцією культурного характеру, проведення якої ініціювала Спільнота, є кампанія «Cities for Life» («Міста за життя»), в якій беруть участь понад 2000 міст в усьому світі, символічно освітлюючи важливі споруди міста, щоб нагадати про проблему.

Контакт «Спільноти св. Егідія» у Львові: 067 95 32 155.

Leopolis.news