logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Пройшло сьоме засідання Комітету асоціації Україна – ЄС

01-12-2021 15:156897

Пройшло сьоме засідання Комітету асоціації Україна – ЄС
Фото: pravda.com.ua

З метою забезпечення стратегічного бачення та дорожньої карти для цифровізації освіти та науки 29-30 листопада 2021 року в онлайн-форматі відбулося сьоме засідання Комітету асоціації Україна-ЄС за участю заступника Міністра з питань європейської інтеграції Олексія Шкуратова.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Заступник Міністра наголосив на продовженні реформи Нова українська школа, реалізації програми у сфері професійної та професійно-технічної освіти EU4Skills, можливостях для українських учасників у новому циклі програми ЄС Еразмус+ 2021-2027, поінформував про стан розроблення проєктів Законів України «Про професійну освіту та професійне навчання» та «Про освіту дорослих», які плануються внести на розгляд Парламенту до кінця 2021 року.

«З метою масштабування результатів програми EU4Skills у частині створення Центрів професійної досконалості, Україна планує залучити 58 млн євро від Європейського інвестиційного банку. Ми плануємо підписати Фінансову угоду в грудні під час 6-го Саміту Східного партнерства», – повідомив заступник Міністра.

Олексій Шкуратов приділив значну увагу інтеграції України до Європейського дослідницького простору, а також підписанню угоди про участь у програмах Горизонт Європа та Євратом.

Було обговорено важливість розбудови інструментів конкурсного фінансування наукових досліджень, зокрема діяльність Національного фонду досліджень і запуск нового інструменту фінансування програми «Міст Патона». 

Під час засідання Олексій Шкуратов поінформував про розроблення проєкту Стратегії цифрової трансформації освіти та науки, що має стати дорожньою картою для якісних змін у відповідних галузях, зокрема для зменшення цифрового розриву та забезпечення рівного доступу до якісної освіти.

«Ми дуже вдячні стороні ЄС за готовність підтримати Україну в процесі цифрової трансформації освіти. Нашими приоритетами є подальший розвиток “Всеукраїнської школи онлайн”, розвиток цифрових навичок вчителів і продовження переведення освітніх послуг у формат онлайн», – зазначив Олексій Шкуратов.

Leopolis.news