logo
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
08/03
04/03
29/02
28/02
26/02
25/02
21/02
2 ...

Олег Когут: Передумови для виходу Львівщини із «червоної» зони є

03-12-2021 16:586403

Олег Когут: Передумови для виходу Львівщини із «червоної» зони є
Фото: ЛОДА

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 в області дещо покращилася, але надалі залишається напруженою.

Це повідомив регіональний координатор з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут, передає пресслужба ЛОДА.

За його словами, щоденно на Львівщині реєструють від 700 до 750 випадків захворювання на ковід. Рівень госпіталізації осіб, з ознаками коронавірусної інфекції, залишається невисоким.

«Минулої доби госпіталізували 155 осіб. Станом на вчорашній день 197 осіб перебувають в реанімаційних відділеннях лікарень Львівщини. Кожен третій пацієнт реанімації потребує підключення до апарату ШВЛ», сказав Олег Когут.

Кількість ліжок передбачених для госпіталізації хворих на ковід є достатньою, а 99% ліжок - забезпечені киснем.

Загалом в області провакциновано майже мільйон 650 тисяч осіб. Першою дозою вакцинували понад 45% населення Львівщини, а двома дозами - майже 37%.

Провакцинованими також є близько чотирьох тисяч дітей. Всі вони вакцинуються лише вакциною Пфайзер.

«Цього тижня кількість вакцинованих, у порівнянні з попередніми тижнями, значно знизилася. Мушу зазначити, що понад 90% мешканців області, які перебувають у стаціонарному лікуванні, не є вакцинованими. Саме тому ця статистика доводить ефективність та необхідність вакцинації», - наголосив Олег Когут.

Також він повідомив про тенденцію до зниження вакцинації Модерною.

«Ми спостерігаємо, що з‘явилася недовіра до вакцини Модерна, якої в області є достатня кількість. Ця РНК-вакцина є аналогічною вакцині Пфайзер, якою найактивніше вакцинуються мешканці області. Я хочу запевнити як одна, так і інша вакцина є абсолютно безпечною. Існує міф, що РНК-вакцини можуть вплинути на генетичний код людини чи навіть його змінити. Вчені довели, що вплинути на генетику людину РНК-вакцини не мають можливості. Такі вакцини рекомендовані для вакцинації вагітних жінок та матерів, які годують грудьми. Тому я закликаю усіх вакцинуватися», - наголосив Олег Когут.

Він також додав, що передумови для виходу Львівщини з червоної зони є і таке питання розглядається на центральному рівні.

«Протягом останніх трьох днів показники є нижчими від передбачених для червоної зони, тому за умови збереження цієї тенденції наша область може покинути червону зону епідеміологічної небезпеки», - сказав Олег Когут.

У відповідь на запитання журналіста про заходи виявлення нового штаму ковіду, регіональний координатор зазначив, що з метою виявлення штаму Omicron зразки аналізів осіб, перебіг захворювання яких є важким, відправлятимуть в Київ для подальших досліджень.

Leopolis.news