logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували накопичення військової техніки РФ на окупованих територіях

05-12-2021 09:565387

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували накопичення військової техніки РФ на окупованих територіях
Фото: glavcom.ua

Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово  окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

 

Як інформує пресцентр ООС, спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території  81 одиницю військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей. 

В зоні дій так званого 2 армійського корпусу ЗФ РФ, в районі Мирне поза межами визначених місць зберігання виявлено:

танки невизначеного типу – 15 одиниць;

артилерія невизначеного типу –28 одиниць;

ББМ – 37 одиниць.  

У зоні дій так званого 1 армійського корпусу ЗФ РФ з порушенням ліній відведення, поблизу населеного пункту Набережне було виявлено 82 мм міномет 2Б14 «Поднос».  

Як зазначається, робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації. 

Так, на блокпості поблизу Донецька представники збройних формувань РФ, пославшись на «міркування безпеки», заборонили проїзд патрулям СММ ОБСЄ, котрі мали намір з'ясувати наявність жертв серед цивільного населення.  

«Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення», – зазначають у штабі ООС. 

Leopolis.news