logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Музейні комплекси Франка і Бандери співпрацюватимуть

05-12-2021 16:586831

Музейні комплекси Франка і Бандери співпрацюватимуть

У межах 165-го ювілейного року від дня народження Івана Франка відбудеться семінар «Від садиби Франка до садиби Бандери: креативна угода і презентація стратегії співпраці двох музейних комплексів України».

Про це інформує пресслужба ЛОР.

«Вперше в історії музейництва організовуємо профорієнтаційну співпрацю між здавалося різними за історичними періодами музейних просторів України, яка має дати унікальний результат для виховання української молоді в майбутньому.  Іван Франко і Степан Бандера – це два українських генії, які хоча і різночасно, проте ідейно дуже споріднено боролися за давньоруську самобутню традицію і незалежність українського народу.

Якщо Іван Франко серйозно вивчав геральдику давньоруського тризуба, який став національним гербом і основою української ментальності, то Степан Бандера відродив потужну армію, яка воювала за честь і гідність національного герба.

Обоє титанів праці боролися і пером, і словом за Українство і Україну впродовж усього свого життя, віддавши у цій боротьбі своє здоров’я і врешті життя», - розповів керівник Державного історико-культурного заповідника "Нагуєвичі" Богдан Лазорак.

Модератори профорієнтаційного семінару:
Володимир Ханас– магістр історії, завідувач Меморіального музею-садиби родини Бандерів у Стрию
Богдан Лазорак – кандидат історичних наук, доцент, директор Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі»

Захід відбудеться 10 грудня о 12.00 год (Музей-садиба роду Бандерів м. Стрий, вул. Львівська, 20)

Leopolis.news