logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

США запровадили санкції проти ексголови КСУ Тупицького

09-12-2021 21:2510228

США запровадили санкції проти ексголови КСУ Тупицького
Фото: Олександр Тупицький

Держдепартамент США сьогодні оголосив про запровадження санкцій щодо колишнього голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького.

 

Про це сказано в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена, опублікованого на сайті Держдепу, інформує УНН.

«Державний департамент визначає наступних осіб за їх причетність до серйозних корупційних діянь: [...] Олександра Тупицького, колишнього голови Конституційного Суду України, за серйозні корупційні дії, в тому числі отримання грошового хабара під час служби в українській судовій системі. Дружина Тупицького Ольга Тупицька також фігурувала в цих діях», – йдеться в заяві держсекретаря.

Повідомляється, що зазначеним особам відтепер буде відмовлено у в'їзді в США.

Також сьогодні уряд США застосував санкції проти колишнього заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова та його фонду.

Як повідомляли, Президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Тупицького і Касмініна суддями КСУ. Він зазначив, що документи скасовані за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО».

Обидва звільнених судді оскаржили указ Президента у Верховному суді.

Слідчі ДБР зареєстрували провадження про зловживання владою суддями Касаційного адміністративного суду Верховного Суду при винесенні рішення про незаконність Указу Президента України Володимира Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

Leopolis.news