Олександр Ганущин: Гогілашвілі має бути притягнено до відповідальності!

https://leopolis.news/post/54983/oleksandr-ganushchyn-gogilashvili-mae-buty-prytyagneno-do-vidpovidalnosti

16/12/2021

Про це все йдеться у проєкті звернення Олександра Ганущина, котрий депутат учора зареєстрував у Львівській обласній раді.

Текст звернення (Проєкт):

«Звернення Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури України, Служби Безпеки України, Державного бюро розслідувань та Національної поліції України з приводу обставин призначення Олександра Гогілашвілі, притягнення його до відповідальності та виявлення його ймовірних зв’язків з російськими групами впливу, що могли спричинити провал спеціального заходу «Авеню», відомого як «Вагнергейт».

Після 11 грудня 2021 року вся країна стала свідком неприхованої хуліганської поведінки заступника міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі з правоохоронцями, через те, що його автомобіль зупинили на в'їзді в зону ООС і попросили показати документи.

Пізніше, засоби масової інформації опублікували ще один відеодоказ відверто хамського ставлення до поліцейських вищевказаного високопосадовця МВС.

І хоча порушника майже одразу було звільнено, ціла низка обставин котрі стали відомі вимагає додаткових дій з боку уряду і правоохоронної системи. Бо звільнення є замалою платою за безкарність, а наявність російського паспорту вимагають пояснень і слідчий дій.

Кабінет Міністрів України перед призначенням на посаду Олександра Гогілашвілі був зобов’язаний провести спеціальну перевірку. Відтак, враховуючи, що низка відомств залучених до її проведення, а саме спеціальні підрозділи по боротьбі з організованою злочинністю МВС, податкової міліції, по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби Безпеки України, Військової служби правопорядку у Збройних Силах, Міністерство охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки, Державної міграційної служба не відстежили наявність російського громадянства ми, депутати Львівської обласної ради звертаємося до Вас з наступним:

Враховуючи значний суспільний резонанс, ми вимагаємо від Кабінету Міністрів України оприлюднити матеріали спеціальної перевірки Олександра Гогілашвілі перед призначення на посаду заступника міністра внутрішніх справ, та ініціювати службове розслідування щодо тих службових осіб міністерств та відомств котрі проводили спецперевірку.

Окрім цього, ми звертаємося до Служби безпеки України, представники якої вчинили службовий злочин, коли надали висновок про допуск до державної таємниці громадянину Російської Федерації. Враховуючи, що тиждень після інциденту суспільство не дочекалося жодних реакцій на цю проблему у власних лавах Служби Безпеки України, ми, депутати Львівської обласної ради вимагаємо відсторонення від роботи та проведення розслідування стосовно усіх осіб причетних до видачі Олександру Гогілашвілі допуску та надання доступу до державної таємниці.

Ми також звертаємося до Національної поліції України, із закликом бути професійними і порушити відповідні адміністративні провадження за хуліганські дії Олександра Гогілашвілі по відношенню до поліцейських у двох епізодах, відомих на всю країну.

Проте найбільшу увагу обставинам, що спливли зі скандалом навколо Олександра Гогілашвілі мають приділити Офіс Генерального прокурора і слідчі Державного бюро розслідувань. Бо кола і контакти ексзаступника міністра внутрішніх справ у Росії, його зв’язок з Марією Левченко котра працює секретарем Президента України Володимира Зеленського у час коли провалюються розвідувальні операції про існування та обставини яких була поінформована вищевказана працівниця Офісу Президента України мають бути повністю вивчені через відповідні слідчі дії.

Ймовірність передачі даних проведення спецзаходу «Авеню» Головного управління розвідки Міністерства оборони України саме через вищевказані зв’язки Олександра Гогілашвілі є вкрай високою і потребує низки дій визначених Кримінально-процесуальним кодексом України.

Ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо усіх адресатів цього звернення ретельно поставитися до виконання його вимог.

Бо справа не лише про покарання хуліганів, а значно серйозніші обставини можливої співпраці з країною-агресором».

Leopolis.news