Давид Арахамія: повернення до «мажоритарки» підтримають більше 300 нардепів

https://leopolis.news/post/55227/davyd-arahamiya-povernennya-do-majorytarky-pidtrymayut-bilshe-300-nardepiv-

20/12/2021

Про це Арахамія в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», інформує «Українська правда».

На його думку, весь парламент підтримає.

«Думаю, буде голосів 300 із плюсом…», – зазначив він.

«Народні депутати вважають, що на величезних виборчих округах, які існують нині, неможливо досягти впізнаваності. Сьогодні у мажоритарника, який на одному окрузі обирався 10 років, округ збільшився втричі – ні він не знає людей, ні вони його. Часу, щоб познайомитись, немає. Виходить, створено якісь псевдоокруги, які не працюють, і існує можливість обрати до законодавчого органу випадкових людей», – пояснив нардеп.

Як зазначив Арахамія, наразі це розмови «на кухні чи в їдальні парламенту», а не законодавча ініціатива.

Водночас, за його словами, мажоритарники від «Слуги народу» та багато інших цього хочуть.

Арахамія додав, що у парламенті з кожним днем ​​активізується ініціатива повернення до змішаної виборчої системи (за партійними списками та мажоритаркою – голосування за кандидата).

«З новою системою проекспериментували на місцевих виборах – побачили дуже багато негативу. Основний мінус – кандидати, які потрапляють до списків партій, один одного «знищують». Умовно кажучи, третій номер починає «сипати» компромат на п'ятий номер, той – у відповідь. У результаті йде боротьба всередині списку, а не із зовнішніми опонентами... А тепер уявіть партійний відкритий список, який включає багато претендентів. Це виглядає погано, і зрештою дискредитує і «валить» всю політсилу», – додав він.

Leopolis.news