logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Чемпіонат Іспанії 2021/2022: турнірна таблиця Ла Ліги, розклад матчів, формат та рекорди чемпіонату

26-12-2021 16:595441

Чемпіонат Іспанії 2021/2022: турнірна таблиця Ла Ліги, розклад матчів, формат та рекорди чемпіонату

Розклад, турнірна таблиця Ла Ліги, скільки команд бере участь та де дивитись у прямому ефірі. Трансфери і підсумки минулого сезону чемпіонату Іспанії та шанси клубів на перемогу у 2022 році.

 

Ла Ліга 21/22 – усі учасники, рекорди, на що поставити

14 серпня 2021 року розпочався 91-й розіграш чемпіонату Іспанії з футболу, в якому за трофей змагатимуться 20 найсильніших клубів країни. Чинним чемпіоном є «Атлетіко», який минулого сезону скористався осічками «Реала» та «Барселони», завоювавши довгоочікуване золото. Слідкуючи за турнірною таблицею та іншими новинами Ла Ліги на сторінці https://geneva.lviv.ua/turnirna-tablyczya-la-ligy-2021-2022/, ви дізнаєтеся, чи вийде у підопічних Дієго Сімеоне захистити титул, чи зможуть «Реал», «Барселона» або інші клуби посунути «матрацників»?

Формат іспанської Прімери у сезоні 2021/22 років

Чемпіонат Іспанії вже давним-давно проводиться за класичною формулою, згідно з якою усі 20 команд проведуть між собою по два матчі: один на своєму полі, другий – на виїзді. Зміни відбулися лише у складі учасників ліги.

Список клубів

Повний список учасників Прімери в сезоні 2021/22 представлений нижче:

·        "Алавес" (Віторія-Гастейс);

·        "Атлетік" (Більбао);

·        "Атлетіко" (Мадрид);

·        "Барселона" (Барселона);

·        "Валенсія" (Валенсія);

·        "Вільярреал" (Вільярреал);

·        "Гранада" (Гранада);

·        "Кадіс" (Кадіс);

·        "Леванте" (Валенсія);

·        "Мальорка" (Пальма-де-Мальорка);

·        "Осасуна" (Памплона);

·        "Райо Вальєкано" (Мадрид);

·        "Реал Бетіс" (Севілья);

·        "Реал Мадрид" (Мадрид);

·        "Реал Сосьєдад" (Сан-Себастьян);

·        «Севілья» (Севілья);

·        "Сельта" (Віго);

·        "Хетафе" (Хетафе);

·        "Ельче" (Ельче);

·        "Еспаньйол" (Барселона).

Заключний тур відбудеться 22 травня 2022 року, коли буде сформована підсумкова турнірна таблиця.

Регламент та формат Ла Ліги

20 команд проводять один з одним по одному матчу вдома та на виїзді – кожна зіграє по 38 матчів. Чемпіон визначається за кількістю набраних очок за підсумками 38 турів. Якщо дві або більше команди наберуть однакову кількість очок, то при розподілі місць враховуватимуться такі показники, як:

·        кількість очок у особистих зустрічах;

·        різниця забитих і пропущених м’ячів в очних матчах;

·        кількість забитих голів у особистих протистояннях;

·        різниця забитих і пропущених голів в усіх матчах сезону;

·        кількість забитих м’ячів у всіх матчах;

·        рейтинг феєр-плей.

Також може бути проведений додатковий матч, якщо на кону стоїть виліт, путівка до єврокубків або чемпіонський титул.

За підсумками сезону чотири найкращі клуби отримують путівки до групового етапу Ліги чемпіонів. Команда, яка посіла п'яте місце, а також переможець Кубка Іспанії виходять до групового етапу Ліги Європи УЄФА. Команда, яка посіла шосте місце, стане учасником раунду плей-офф Ліги конференцій УЄФА. У разі, якщо у фіналі Кубка Іспанії перемагає команда, яка посіла місця з 1-го по 6-е, путівку до єврокубків отримає сьома команда чемпіонату.

Три команди, які набрали найменшу кількість очок, вирушать до другого дивізіону – Сегунди. У наступному сезоні їхні місця займуть дві найкращі команди другої ліги, а також переможець міні-турніру за третю путівку.

Фаворити та аутсайдери чемпіонату Іспанії з футболу у сезоні 2021/22 років

"Барселона" вважалася одним з головних лідерів нинішнього сезону в іспанській Прімері на думку букмекерів. Проте невиразна гра каталонців на чолі з Рональдом Куманом призвела до втрати великої кількості очок. Чи вдасться новому наставнику та легенді Барси, Хаві, виправити ситуацію? Покаже лише час.

Більш кращі шанси на успіх виглядять у мадридського «Реала». Після другого місця у минулому чемпіонаті, Зінедін Зідан завершив роботу з мадридським клубом, а його місце посів Карло Анчелотті. Італійський наставник проводе колосальну роботу по зміні поколінь, і робить це успішно, не дивлячись на відхід Серхіо Рамоса та Рафаеля Варана.

Чинний чемпіон Іспанії «Атлетіко» знаходиться лише на третьому місці у списку основних претендентів на трофей. Після золотого сезону Дієго Сімеоне знову продовжив контракт із мадридським клубом до 2024 року. Крім футболістів, що повернулися з оренди, «Атлетико» вже встиг придбати Родріго Де Пауля, який, безсумнівно, підсилив колектив.

Рекорди ла ліги

Чемпіонство «Атлетіко» минулого сезону стало 11-м для мадридців в історії. "Реал" залишається найтитулованішою командою Іспанії – 34 перемоги. У "Барселони" 26 чемпіонств.

Ліонель Мессі залишає Іспанію як найкращий бомбардир турніру в історії, причому з величезним відривом. У аргентинця 474 голи, на другому місці Кріштіану Роналду — 311 м'ячів. Щоправда, Мессі зіграв 520 матчів у лізі, а португалець — лише 292.

Лідер за кількістю ігор у лізі – голкіпер Андоні Субісаррета (622). На другому місці Хоакін, що продовжує кар'єру в «Бетісі» (576). Третій – легендарний Рауль (550).