Туристів запрошують на гірськолижні курорти Львівщини

https://leopolis.news/post/55829/turystiv-zaproshuyut-na-girskolyjni-kurorty-lvivshchyny

30/12/2021

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Зіньків Ольга, доцент кафедри зимових видів спорту Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського наголошує, що перші спроби на лижах мають бути з інструктором. Ще дві необхідні умови – відповідне спорядження та гарний настрій.
 
Також вона навчає охочих їздити на гірських лижах та сноуборді в спортивно-оздоровчому клубі «Евеленч». Жінка також є майстром спорту України з сноубордингу. 

‘‘Дуже тішуся, що теперішнє покоління залучає до цього виду дозвілля своїх дітей. Запрошую усіх, кому ці відчуття ще не знайомі, спробувати. Це дуже гарний спосіб для спілкування, можливість знайти собі однодумців. Якщо говорити про Львівську область, класні схили є на Буковиці, Майдані, Плаю, Тростяні’’, – розповідає Ольга Зіньків.

У лижній школі гірськолижного комплексу «Буковиця» професійні інструктори ставлять на лижі дітей з 4-х років. Наймолодші клієнти з радістю і захопленням ставляться до уроків катання на лижах, які завжди проходять в особливій атмосфері. Інструктор, який працює з дітьми, в доступній формі і в дружній атмосфері вчить мистецтву спуску на гірських лижах.

Більше інформації за посиланням.

У гірськолижному комплексі «Плай» також є лижна школа. Всі інструктори пройшли навчання за міжнародними програмами підготовки інструкторів гірськолижного та сноуборд-спорту, які відповідають стандартам ISIA. Тут наголошують, катання з інструктором – це запорука вашої безпеки. Інструктор відмінно орієнтується в зонах для катання, знає рельєф місцевості, також інструктор враховує погоду, стан засніженості схилів. Інструктор визначить ваш рівень катання і навчатиме за програмою, яка відповідатиме вашим навичкам. Новачок, який зовсім не має досвіду, матиме змогу за підтримки професійного інструктора швидко і впевнено опанувати основи гірськолижного спорту. Лижники з досвідом зможуть покращити свої навички.

Більше інформації за посиланням.

“Захар Беркут” – це насамперед сучасний гірськолижний курорт поруч з смт. Славське. Для бездоганного гірськолижного відпочинку на ТК “Захар Беркут” до ваших послуг: крісельний витяг, 3 бугельні витяги, мультиліфт для дітей та початківців, 9 км трас усіх рівнів складності, прокат спорядження та лижна школа. Для всіх, хто тільки розпочинає “кар’єру” лижника та тих, хто бажає вдосконалити свої навички з гірськолижного катання, на території гірськолижного курорту “Захар Беркут” діє лижна школа. Лижна Школа Zahar Berkut Ski School запрошує скористатися послугами професійних інструкторів. Всі інструктори школи володіють сертифікатами Асоціації професійних гірськолижних інструкторів України.

Більше інформації за посиланням.

У Західному реабілітаційно-спортивному центрі Національного комітету спорту інвалідів України в селі Яворів на Турківщині теж допоможуть вправно триматися на лижах. Центр знаходиться на висоті 850 м над рівнем моря. На території центру відкриті два гірськолижних спуски. Обслуговує їх підвісна пасажирська канатна дорога, довжина якої становить 1900 метрів. 

Більше інформації за посиланням.

‘‘Гірськолижних курортів на Львівщині більше десятка. Вони чудово підходять для сімейного відпочинку. Вартість денних абонементів від 500 до 1000 гривень. Професійні інструктори допоможуть дітям та дорослим стати на лижі або підкажуть як вправніше кататись. Львівщина славиться зручною та розвиненою інфраструктурою, тому у нас є всі умови як для активного відпочинку так і для дозвілля’’, - сказав заступник начальника управління туризму та курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський.

Додамо, катання на лижах дуже корисне для організму людини. Воно зміцнює суглоби та м’язи на ногах, руках, у поясниці, пресі. Це також хороший спосіб загартувати нервову систему та відновити сили. 

Leopolis.news