Порошенко обіцяє повернутись в Україну 17 січня

https://leopolis.news/post/56183/poroshenko-obicyae-povernutys-v-ukranu-17-sichnya

06/01/2022

Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбук»

«Коли при владі неадеквати, опозиція має діяти ще активніше. Тому наступний тиждень — з 10 по 15 січня — працюватиму в Європі над захистом України від російської агресії та підтримкою демократії в нашій країні.  

17 січня я, як і обіцяв, повернуся до Києва,  аби з’явитися у суді та провести зустріч із Генеральним прокурором, користуючись правом народного депутата на невідкладний прийом», – зазначив Порошенко. 

П'ятий Президент каже, що повертається не для того, щоби захищатися від Зеленського, а «щоб захищати Україну від некомпетентного керівництва і зовнішньої агресії».

«Від спроб зелених клептократів збудувати авторитарний режим і придушити опозицію, як це відбулося в Білорусі, Росії та Казахстані. І як це Янукович марно намагався зробити в Україні», – додав він.

Як повідомляли, наприкінці грудня керівник центрального штабу «Європейської солідарності» Олександр Турчинов розповів, що п’ятому президенту України та лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді. За словами Турчинова, підозру підписав заступник генпрокурорки Ірини Венедіктової Олексій Симоненко. Він наголосив, що справа проти Петра Порошенка є «повністю сфабрикованою» і у влади не вийде зламати опозицію.

У ДБР розповіли деталі. Зокрема, вони розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд грн. Як зазначається, «п'ятий Президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР». 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news