logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Cуд визнав бездіяльність Львівської міськради у поводженні з відходами – Держекоінспекція

10-01-2022 16:383276

Cуд визнав бездіяльність Львівської міськради у поводженні з відходами – Держекоінспекція

Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Держекоінспекції та визнав протиправною бездіяльність та дії Львівської міської ради у частині поводження з відходами.

 

Також, згідно з рішенням суду орган самоврядування зобов’язаний виконати вимоги та усунути виявлені під час перевірки порушення, повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Так, фахівцями Держекоінспекції у період з 7.09.2020 по 11.09.2020 року проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у частині поводження з відходами Львівської міської ради.

Екоінспектори зафіксували низку порушень:

- виконавців послуг з вивезення побутових відходів визначено без проведення відповідних конкурсних засад;
- не відведено спеціальні місця чи об'єкти для зберігання та захоронення відходів;
- не забезпечується організація та контроль за безпечним транспортуванням, сортуванням, обробленням (переробленням) утилізацією та захороненням всього обсягу утворених відходів на території м. Львова та Львівської області;
- не розроблені та не затверджені Схеми санітарного очищення м. Львова та населених пунктів Львівської області, що унеможливлює передбачити обсяги утворених відходів, кількість транспортних засобів для перевезення та утилізації відходів.

За результатами цієї перевірки Держекоінспекція звернулась до Львівського окружного адміністративного суду з позовом про те, що органи місцевого самоврядування у Львівській області не дотримуються законодавства у сфері управління відходами.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news