На Донеччині застрелився 18-річний солдат

https://leopolis.news/post/56363/na-donechchyni-zastrelyvsya-18-richnyy-soldat-

11/01/2022

 

Відповідну інформацію отримала Донецька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил 9 січня. 

Попередньо встановлено, що солдат, який обслуговував кулеметне відділення кулеметного взводу роти вогневої підтримки однієї з військових частин, покінчив життя самогубством шляхом пострілу в голову з ввіреної йому штатної зброї за місцем несення військової служби. 

За фактом загибелі військовослужбовця, спецпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Розглядаються, також, інші версії, у тому числі – умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю. 

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії та вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин трагічної події. 

Розслідування загибелі військовослужбовця здійснюють слідчі відділення поліції № 1 Покровського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Донецькій області. 

Як повідомляли, 10 січня у зоні ООС загинули двоє бійців, які підірвались на міні.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news