logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

На оновлення харчоблоків в освітніх закладах Львівщини торік скерували понад 25 млн грн

11-01-2022 20:181055

На оновлення харчоблоків в освітніх закладах Львівщини торік скерували понад 25 млн грн
Фото: Львівська ОДА

Торік на Львівщині для  оновлення харчоблоків 106 закладів освіти скерували освітню субвенцію у розмірі понад 25 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Як зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска, окрім того, за рахунок коштів з місцевих бюджетів у 153 харчоблоках закладів освіти покращили матеріальну базу: закупили технологічне обладнання (електроплити, електром’ясорубки, картоплечистки тощо) та холодильне обладнання.

«Оновлене обладнання покращить технологічні процеси приготування страв, сприятиме переходу до здорового харчування. У 250 харчоблоках закладів загальної середньої освіти області впровадили постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках при забезпеченні школярів гарячим харчуванням та реалізації харчових продуктів», - зазначив Олег Паска.  

Нагадаємо, за ініціативою та під патронатом першої леді Олени Зеленської в Україні триває реформа шкільного харчування.

На початку листопада у Львові провели форум, де порушили питання безпечності та якості системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування.

Також в області в межах  проєкту «Почуй лікаря» з ініціативи голови Львівської облдержадміністрації студенти-медики розповідають школярам про важливість якісного і здорового харчування.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news