logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

В Україні реєстрація для сертифікації вчителів розпочнеться у квітні

11-01-2022 20:471474

В Україні реєстрація для сертифікації вчителів розпочнеться у квітні
Фото: ілюстративне

Реєстрація для проходження сертифікації вчителів початкових класів розпочнеться 4 квітня і триватиме до 17 квітня 2022 року включно.

Згідно з наказом Міністерства освіти, Український центр оцінювання якості освіти має провести реєстрацію вчителів для участі у сертифікації у 2022 році пропорційно їх кількості в кожній області та місті Києві та в межах граничної кількості, визначеної документом, пише Оsvita.ua.

Відповідно до Положення про сертифікацію педагогічних працівників, реєстрація для проходження сертифікації здійснюватиметься шляхом подання реєстраційних документів педагогами, які бажають пройти сертифікацію.

Учитель, який реєструється для проходження сертифікації, повинен надіслати рекомендованим поштовим відправленням або доставити нарочно до відповідного регіонального центру реєстраційні документи.

Також кожен педагог має сформувати бланк реєстраційної картки-заяви. Для цього вчитель повинен скористатися веб-сервісом, розміщеним на офіційному веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Як відомо, у 2022 році в сертифікації зможуть взяти участь 2500 учителів початкових класів.  Проходження сертифікації дає право на присвоєння педагогічному працівнику наступної чи підтвердження наявної вищої кваліфікаційної категорії, а також на 20-відсоткову доплату до ставки заробітної плати.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news