У Сенаті США представили законопроєкт із новими санкціями проти РФ

https://leopolis.news/post/56491/u-senati-ssha-predstavyly-zakonoproekt-iz-novymy-sankciyamy-proty-rf

12/01/2022

 

Про це йдеться в офіційній заяві законодавців, повідомляє «Укрінформ».

«Закон про захист суверенітету України – 2022 запровадить жорсткі санкції проти російського банківського сектора, а також високопоставлених військових чиновників та урядовців, якщо президент Путін посилить ворожу активність в Україні чи проти неї», – наголошується у заяві.

Законопроєкт серед іншого забороняє операції з первинним і вторинним суверенним боргом Росії та пропонує санкції проти видобувних галузей Росії, а також блокує доступ РФ до міжнародної банківської системи SWIFT. Крім того, документ місить заклик до Пентагону й Держдепартаменту США пришвидшити передачу Україні оборонної допомоги з метою підвищення її обороноздатності. З цією метою передбачається виділення Україні додаткових $500 мільйонів з бюджету США в разі російського вторгнення.

Законопроєкт паралельно пропонує розширити зусилля США з протидії кремлівській дезінформації, а також з метою зміцнення зв’язків із ключовими регіональними партнерами, яким загрожує агресія РФ.

«Цей закон абсолютно чітко дає зрозуміти, що Сенат США не залишиться осторонь, коли Кремль загрожує новим вторгненням в Україну», – заявив автор законопроєкту сенатор Роберт Менендес.

Він висловив сумнів, що кремлівський лідер Володимир Путін веде переговори добросовісно.

«Найефективніші санкції проти Росії – це сильна та єдина Україна, і я з нетерпінням чекаю взаємодії з моїми колегами-демократами й республіканцями, щоби ми змогли надати народу України необхідну підтримку», – підкреслив Менендес. 

Leopolis.news