logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

У зоні ООС загинув випускник Національної академії сухопутних військ

13-01-2022 12:041323

У зоні ООС загинув випускник Національної академії сухопутних військ
Фото: зі сторінки у Facebook

У зоні проведення ООС на Донбасі днями трагічно загинув випускник Національної академії сухопутних військ лейтенант Ілля Супрун.

Про це повідомив начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

«2020 року Ілля здобув у нашому навчальному закладі офіцерське звання та фах військового інженера. Опісля проходив службу в одній із бойових бригад Десантно-штурмових військ ЗС України, брав участь у захисті України від російських загарбників на сході держави», – повідомив Ткачук.

 

 

Нагадаємо, 10 січня, під час робіт по відновленню мінно-вибухових загороджень внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинуло двоє військовослужбовців.

«Від себе особисто та від усього колективу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного висловлюю щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам полеглого офіцера.

Спочивай з миром, воїне…», – додав Ткачук.

Як повідомляє Спецпрокуратура об’єднаних сил, Донецькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом загибелі військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил на підконтрольній Україні території, поблизу населеного пункту Крута Балка Донецької області.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

 

Наразі прокурори та слідчі з’ясовують обставини трагедії. На місці події працюють прокурори Донецької спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил, слідчо-оперативна група ТУ ДБР у м. Краматорську, експерти та спеціалісти вибухо-технічної служби ГУНП в Донецькій області.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news