logo
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
19/03
2 ...

133 спортсмени та 8 тренерів Львівщини торік отримали нове спортивне звання

14-01-2022 17:161499

133 спортсмени та 8 тренерів Львівщини торік отримали нове спортивне звання
Фото: Львівська ОДА

За 2021 рік звання майстрів спорту України присвоїли 104 спортсменам Львівщини. Найбільше нових майстрів спорту з’явилось у велоспорті, вільній боротьбі, веслуванні, кінному спорті, важкій атлетиці та художній гімнастиці.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Майстрами спорту міжнародного класу за рік стали 25 спортсменів Львівщини, з них: п’ятеро - санкарі, четверо - борці, троє - кіокушинкай каратисти, по двоє - велосипедисти, лучники, представники універсального бою, борчиня самбо, п’ятиборець, важкоатлет, веслувальник, волейболіст, борець на українських поясах та майстриня гирьового спорту.

Звання Заслуженого майстра спорту України торік присвоїли велосипедистці Олені Старіковій, веслувальнику Віталію Вергелесу, тенісисту Віктору Дідуху та стронгмену Володимиру Рекші.

Тож загалом спортивні звання присвоїли 133 спортсменам.

Заслуженими тренерами України стали Ірина Руда - перша тренерка бронзової призерки Чемпіонату Європи з художньої гімнастики Марії Височанської. Також звання отримав Євген Болібрух, тренер чемпіонки Європи та срібної призерки Олімпійських Ігор з велоспорту Олені Старікової. А Степан Ткачишин став Заслуженим як перший та чинний тренер чемпіонки Європи до 23 років з вільної боротьби Оксани Чудик.

Андрій Сальва отримав звання заслуженого за тренування чемпіонів Європи з боксу Олега Гічви та Івана Романіва, Андрій Гентош - за тренування віцечемпіонів світу з важкої атлетики серед юніорів Володимира та Богдана Гозів. Олег Лещишин як тренер бронзового призера Паралімпійських Ігор з легкої атлетики Романа Павлика, а Андрій Федина - за тренування чемпіонів світу з веслування серед молоді Василя Смілки, Віталія Бистревського та Олександра Зайцева. Микола Залигін став заслуженим у зв‘язку з перемогою велосипедиста Андрія Ганзіна на Кубку націй.

Нагадаємо, наказ про присвоєння спортивного звання видає Міністерство молоді та спорту за клопотанням управління молоді та спорту Львівської ОДА після виконання атлетами необхідних нормативів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news