Україна та Азербайджан домовились вдвічі збільшити обсяги двосторонньої торгівлі до 2024 року

https://leopolis.news/post/56604/ukrana-ta-azerbaydjan-domovylys-vdvichi-zbilshyty-obsyagy-dvostoronno-torgivli-do-2024-roku

14/01/2022

 

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами перемовин з азербайджанським колегою в Києві, інформує ОП.

«Ми детально обговорили всі сфери наявної співпраці та всі можливості для її посилення. Результат зустрічі – шість двосторонніх документів про співпрацю: у сільському господарстві, енергетиці та торгівлі. Їхня реалізація спростить інвестиційну діяльність, посилить продовольчу та енергетичну безпеку, збільшить обсяг двостороннього товарообігу. У нас багато планів, про які ми дуже детально говорили з Президентом Азербайджану», – розповів Зеленський.

Він зауважив, що попри пандемію товарообіг між двома країнами не лише не знизився, а й уперше за останні сім років сягнув рекордних показників – майже 1 млрд дол. США. Однак, зауважив Зеленський, це не межа, і сьогодні держави поставили перед собою нову амбітну мету – до 2024 року збільшити обсяги двосторонньої торгівлі удвічі.

«Ми також прагнемо збільшити розмір взаємних інвестицій і кількість спільних масштабних проектів. Це, зокрема, участь азербайджанських компаній у програмі «Велике будівництво», а також участь українських компаній в інфраструктурних проектах, до яких пан Президент запросив український бізнес», – додав Володимир Зеленський.

Окремо обговорювалася участь азербайджанського бізнесу у великій приватизації в Україні. За словами Зеленського, це відкриває перспективи для нових взаємовигідних проектів.

У цьому контексті Володимир Зеленський та Ільхам Алієв домовилися провести в першій половині поточного року засідання Спільної міжурядової комісії з економічного співробітництва.

Наступний крок – організація засідання Ради президентів України та Азербайджану. 

Leopolis.news