logo
16/04
15/04
2 ...

Федоров назвав мету кібератак на державні сайти

15-01-2022 13:581061

Федоров назвав мету кібератак на державні сайти
Фото: ілюстративне

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що масштабна кібератака на урядові сайти мала на меті отримання доступу до адмінправ компанії, яка адмініструє державні інтернет-ресурси.

Про це він повідомив у Facebook.

За його даними, загалом кібератаки зазнали 70 сайтів державних органів, 10 з яких піддалися вторгненню, але їх контент не був змінений. Федоров зазначив, що більшість сайтів уже відновлені та працюють стабільно. При цьому витоку персональних даних не сталося, оскільки це не реєстри.

«На вимогу СБУ та Держспецзв'язку портал Дія було відключено, щоб локалізувати радіус удару. Застосунок Дія працював і працює стабільно. Причини. Ланцюг кібератак та отримання доступу до адмінправ компанії, яка адмініструє атаковані сайти. СБУ займається цим питанням. 

Верховний Представник ЄС із закордонних справ Боррель зазначив: «ЄС перебуває в контакті з Україною, яка “дуже швидко відреагувала” на атаку»», - зазначив Михайло Федоров.

Він назвав подію «явною активізацією кіберфронту» та подякував усім службам, правоохоронним органам і партнерам України за сприяння. «Наша команда частково перекине сили з розвитку державних послуг на допомогу відповідальним органам у напряму побудови системи кібербезпеки», - написав міністр.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news