logo
18/04
17/04
2 ...

РФ перекидає «Іскандери» до кордону з Україною – ЗМІ

16-01-2022 13:051407

РФ перекидає «Іскандери» до кордону з Україною – ЗМІ
Фото: скриншот з відео

Щонайменше із двох бригад Східного військового округу РФ перекидають «Іскандери» у західному напрямку.

 

 

Під відео про пересування озброєнь є інформація, що російські ракетні комплекси прямують «в Україну». Про це йдеться у матеріалі групи розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT), інформує УП.

«11 січня у Твіттері опублікували відео з TikTok, зняте на Далекому Сході, і розпізнали на ньому оперативно-тактичний ракетний комплекс 9К720 «Іскандер-М», – йдеться у повідомленні.

Такі ж машини видно на іншому відео, знятому у Свердловській області та викладеному 13 січня. Тут навіть можна розпізнати «Іскандери».

На ще одному відео, опублікованому 11 січня, не помітили самих пускових установок та/або ТЗМ, але роздивилися ті ж тривісні кунги та автопоїзди. Цього разу останні виявилися навантажені контейнерами, ймовірно, із ракетами комплексу «Іскандер».

Як уточнили розслідувачі, згідно з непрямою інформацією з відкритих баз даних, ці поїзди з військовою технікою виїхали зі станції Дивізіонна до Улан-Уде та зі станції Біробіджан-2, неподалік яких дислокуються 103-а та 107-а ракетні бригади російської армії. Ці з'єднання, що мають на озброєнні «Іскандери», входять до складу 36-ї та 35-ї загальновійськових армій.

CIT додає, що про перекидання 107-ї ракетної бригади «в Україну» також згадується в коментарях до одного з відео з російською військовою технікою.

При цьому Міноборони РФ пояснює перекидання частин і з'єднань «раптовою перевіркою» з висуванням на полігони «на значній відстані від пунктів постійної дислокації». 

Як повідомляли, Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляє, що російські спецслужби готують провокації проти військовослужбовців ЗС РФ, щоб звинуватити в цьому Україну.

Крім цього, США отримали інформацію, що Росія готує спецоперацію на сході Україні, мета якої здійснити фейкову атаку на російських військових, звинуватити в цьому Україну і відповісти вторгненням у сусідню державу.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news