logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Росія більше не може миритися зі вторгненням НАТО в Україну – прессекретар Путіна

17-01-2022 08:371369

Росія більше не може миритися зі вторгненням НАТО в Україну – прессекретар Путіна
Фото: соцмережі

Дмитро Пєсков, прессекретар президента РФ Володимира Путіна, в інтерв’ю американському телеканалу CNN заявив, що Росія більше не може терпіти вторгнення НАТО в Україну та має намір залишити свої війська біля її кордонів.

Про це пише російське видання «РИА Новости».

За його словами, такий розвиток подій підвів відносини Москви та альянсу до «червоної межі». Прессекретар додав, що цю ситуацію російська сторона «не може більше терпіти».

«І це було головною причиною, через яку президент Путін сказав: «Хлопці, для нас це реальна загроза». І це реальна загроза стабільності та безпеки в Європі та європейській архітектурі безпеки», – сказав Пєсков.

Представник Кремля підкреслив, що Росія вважає за необхідне залишити свої війська біля кордону з Україною – це запобіжні заходи та реакція на напругу в регіоні, на недружню атмосферу, «створену різними навчаннями НАТО, винищувачами та шпигунськими літаками НАТО, просуванням інфраструктури НАТО» до кордонів країни.

Прессекретар зазначив, що Москва нікому не загрожує військовою операцією, але буде змушена вжити контрзаходів у разі подальшого розширення альянсу. Говорячи про минулі консультації, Пєсков зазначив, що російська сторона наполягає на отриманні прямої відповіді на пропозиції щодо гарантій безпеки. Напруженість навколо України зараз надто висока, а це «надзвичайно небезпечно для нашого континенту», пояснив він.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news