logo
07/05
2 ...

У ДБР заявили, що намагалися в аеропорту вручити Порошенку повістку про виклик в суд

17-01-2022 10:382615

У ДБР заявили, що намагалися в аеропорту вручити Порошенку повістку про виклик в суд
Фото: скріншот

У Державному бюро розслідувань розповіли, що в аеропорту намагалися вручити процесуальні документи п'ятому президенту України Петру Порошенку, але той відмовився їх узяти.

Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян на брифінгу 17 січня, відповідаючи на запитання журналістів, передає Українська правда

«Дійсно співробітники ДБР намагалися вручити процесуальні документи, а саме повістку в суд», - зазначила Тетяна Сапьян

За її словами, Порошенко відмовився від їх отримання. У ДБР також стверджують, що особи, які супроводжували політика, чинили опір правоохоронцям. Сапьян каже, що захисники Порошенка сказали, що отримають документи після проходження паспортного контролю, але потім «штучно створили штовханину і втекли».

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи можливе затримання Порошенка, комунікатор ДБР запевнила, що «сила - це останнє що буде залучатися до цього процесу».

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, сьогодні, 17 січня, нардеп Петро Порошенко прибув з Варшави в аеропорт «Жуляни». Під час паспортного контролю прикордонники відібрали паспорт в експрезидента та не пропускали його на територію України. Втім  паспорт згодом повернули.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news