logo
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Купівля вугілля з ОРДЛО: суд арештував майно ексміністра Демчишина

17-01-2022 13:451026

Купівля вугілля з ОРДЛО: суд арештував майно ексміністра Демчишина
Фото: kmu.gov.ua

Печерський суд Києва арештував корпоративні права і нерухомість колишнього міністра енергетики Володимира Демчишина, який разом з п’ятим президентом Петром Порошенком фігурує у справі про закупівлю вугілля з окупованих територій.

 

Як повідомляє «Судовий репортер», відповідну ухвалу суд ухвалив 23 грудня.

Список арештованих активів:

  • 9,99 % в АТ «БАНК АВАНГАРД» опосередковано через компанію «ВЕСТАЛ ХОЛДІНГЗ ЛТД» [WESTAL HOLDINGS LTD] (17.01.2022 додано коментар пресслужби банку, що Демчшини не володіє його часткою);
  • 100% статутного капіталу «ЛОЗОНСКО ФАЙНЕНС ЛТД» (Британські Віргінські острови);
  • 9,99 % у статутному капіталі компанії «АйСіЮ ХОЛДІНГЗ ЛІМІТЕД» (Британські Віргінські острови);
  • 9,99 % у статутному капіталі компанії «ВЕСТАЛ ХОЛДІНГЗ ЛТД» (Кіпр);
  • земельна ділянка, площею 0.039 га в селі Чайки Київської області;
  • половина житлового будинку площею 389.6 км м в селі Чайки Київської області;
  • частина земельної ділянки площею 0.0609 га в селі Чайки Київської області;
  • домоволодіння у Львівській області.

Як відомо, у середині травня журналісти-розслідувачі оприлюднили розслідування, у якому представили десятки записів з голосом нібито Віктора Медведчука. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомляла, що опубліковані журналістами записи розмов народного депутата України від “Опозиційної платформи — За життя” Віктора Медведчука є у кримінальних провадженнях проти нардепа. У записах йдеться про три епізоди, які розслідуються.

20 грудня Петру Порошенку повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій у межах разслідування справи стосовно постачання вугілля з ОРДЛО.

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні вже повідомлено про підозру нардепу Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Зазначається, що підозрюваний Демчишин на виклики до слідчого 15, 18 і 19 листопада не з’явився. За даними прикордонної служби, колишній посадовець перебуває за межами країни.

19 листопада Демчишина оголосили в розшук. 25 листопада суд дав дозвіл на затримання. Він є підозрюваним у тій же справі, що і Медведчук, якому інкримінують державну зраду, а також бізнесмен Сергій Кузяра і експрезидент Петро Порошенко.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news