Кілька років ходив навприсядки: у Львові медики поставили на ноги 57-річного чоловіка

https://leopolis.news/post/56733/kilka-rokiv-hodyv-navprysyadky-u-lvovi-medyky-postavyly-na-nogy-57-richnogo-cholovika

17/01/2022

Про це повідомляє Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова.

Десять років тому 57-річний Ігор переїхав зі Львова до села та оселився на горищі батьківської хати.

Горище було невисоким, тому під час ходьби доводилося підгинати ноги, а ще - холодним. Після першої ж зими у невисокому та прохолодному приміщенні Ігор помітив проблеми із ходьбою: аби розрівняти ноги, йому уже доводилося докладати зусиль.

Симптоми, які минули з потеплінням, повернулися із першими прохолодними ночами. За наступну зиму ноги чоловіка зігнулися під кутом 90-градусів і він більше нічого не міг з цим зробити.

Хвороба прогресувала, у нього утворилися контрактури обох кульшових суглобів, колінних, м’язів та сухожиль. Простими словами вони «закам’яніли» і пересуватися Ігор міг уже лише на колінах.

«Два роки тому Ігоря у такому стані забрав до Львова брат, ще кілька місяців він шукав лікарів, які б змогли допомогти чоловіку. Зрештою звернувся до хірургів 8-ї лікарні Першого ТМО Львова. Висновок один: необхідно оперувати. Однак через складність ситуації працювати лікарям довелося уже не з м’язами та сухожилками, які були скороченими, а з кістками. Їх на обох ногах розрізали і фіксували імплантати в положенні, який відповідає природньому станові. Першу операцію на правій нозі Ігореві виконали одразу, другу на лівій місяць тому», – йдеться у повідомленні.

Усе минуло успішно. І хоча чоловік ще не бігає, але вперше за два останні роки він випрямляє ноги і робить кроки. Після реабілітації, нехай і виснажливої та довгої, Ігор зможе знову нормально ходити.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news